Ripple CEO’su Açıkladı: Rusya’nın Kripto Para Kullanması İmkansız!

Rusya’nın bankalarına batılı ülkeler tarafından uygulanan ve bu finans kurumlarının, SWIFT erişimini yasaklayan son sert önlemlerin ardından, pek çok kişi ülkenin yaptırımlardan kaçmak için kripto para kullanabileceğini öne sürdü. Ripple (XRP) CEO’su Garlinghouse ise bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Ripple CEO’su: Aptalca argümanlar görüyorum

Tartışmaya, Rusya’nın kripto para birimlerini kullanmasının kripto para birimiyle ilgili firmalara uygulanan ve sonuçta alandaki yatırımcılara zarar verebilecek ağır yaptırımlar uygulayabileceğinden korkan birçok kişi katıldı. Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimine yönelebileceği iddialarını yalanlayan Ripple (XRP)’ın CEO’su ve kurucu ortağı Brad Garlinghouse, Twitter sayfasında ülkenin küresel yaptırımlardan kaçmak için varlık sınıfını kullanamayacağını kaydetti. Ünlü CEO şu ifadeleri kullandı:

Bilgisiz uzmanlardan kriptonun nasıl çalıştığına dair aptalca argümanlar görmeye devam ediyorum. Rusya’nın yaptırımlardan kaçması için kriptonun geniş ölçekte kullanılamamasının gerçek nedenleri var.

 

Bir kripto para borsası çalıştırma prosedürlerini anlatan Ripple CEO’su Garlinghouse, ‘’kara listeye alınmış bir ülke veya birey bu kripto para borsalarında işlem yaparsa, işlemin yapıldığı borsa tüm lisanslarını kaybedebilir’’ dedi. Garlinghouse, kripto para borsalarının bu bu tarz bir durumu engellemek için kullanıcılarından KYC/AML gerekliliklerine uymalarını talep etiklerini de içeren sıkı önlemler aldıklarını belirtti. CEO sözlerine şöyle devam etti:

’Örneğin RippleNet, her zaman yaptırım uygulanan bankalarla veya sınırlı karşı taraf olan ülkelerle çalışmamaya kararlı olmuştur ve bugün de öyle olmaya devam etmektedir. Ripple ve müşterilerimiz OFAC yasalarını ve KYC/AML’yi destekliyor ve uyguluyor.” .

Bitcoin, Rus rublesini geride bıraktı

Ripple CEO’sunun da katıldığı tüm bu tartışmaların ortasında, Rusya’ya karşı alınan tedbir ve yaptırımlar, Bitcoin’in Rus Rublesi’ni sollayarak piyasa değerine göre en büyük 14 para birimi haline gelmesini sağladı. Ukrayna, Rus ekonomisini daha da kötürüm bırakmak için küresel kripto para borsalarından Rusya ve Belarus’ta yaşayan kullanıcıların hesaplarını dondurmalarını da istedi.

Talebi reddeden Binance ve Coinbase de dahil olmak üzere birkaç borsa, böyle bir hareketin sivillere zarar vereceği ve kripto-ekonomik ideolojinin ekonomik özgürlüğü karşısında uçacağı için kullanmalarını engellemeyeceklerini söyledi. Daha fazla Ripple (CRP) haberi için, Kriptoarena.com web adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!