Santiment ve Glassnode’dan Kritik Veriler: Bitcoin İçin Sırada Ne Var?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bir süredir 45 bin dolar seviyesinin altında işlem görürken, aynı zamanda satış baskısı yaşıyor. Ancak bu durum, Bitcoin balinalarının büyük miktarlarda BTC satın almasını engellemedi.

Balinalar dipten Bitcoin alıyor

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasasında yaşanan sert düzeltme, Bitcoin yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Kısa bir sürede yüzde 8 değer kaybeden BTC, tekrar toparlanmaya çalışırken, zincir üstü veriler de büyün önem arz ediyor. Santiment’ten gelen verilere atıfta bulunan kripto para analisti Ali Martinez şunları kaydetti:

Balinalar Bitcoin satın alıyor. 10 bin ila 100 bin BTC’ye sahip adresler, son dört günde yaklaşık 50 bin BTC satın aldı. Bu önemli sayıda token, bilinen kripto para borsa cüzdanlarından kaldırıldı ve Bitcoin’in üzerindeki satış baskısını azalttı.

Analitik firması Glassnode da, kısa ve uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının, BTC varlıkları hakkında bazı ilginç bilgiler sunuyor. Verilere göre, Bitcoin arzının yaklaşık yüzde 17’si son beş ayda harcandı ancak 52,8 bin doları geçtikten sonra kara döndü. Aynı zamanda, uzun vadeli sahiplere olan arz şimdi bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu  arz, en son Ekim 2020’de yüzde 80’e ulaşmıştı. Glassnode ayrıca şunları ekledi:

Bu, son düzeltme sırasında tokenin 29 bin ila 40 bin dolar aralığında el değiştirdiğini gösteriyor. Ayrıca, 2021 yılının 1. ve 2. çeyreğinde satın alınan BTC’nin tutulduğunu ve yatırımcıların meydana gelen yüzde 50’lik düşüşle sarsılmadığını gösteriyor. Bu BTC’lerin bir kısmının muhtemelen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve saklama hizmeti sağlayan cüzdanlar tarafından tutulduğunu söyleyebiliriz.

 Eylül’de volatilite bekleniyor

KriptoArena tarafından bildirildiği üzere, Bitcoin,  Blockchain ağına 700 bin blok zinciri ekleyerek yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bu dönüm noktası, piyasada Bitcoin’in artan şekilde benimsendiğini gösteriyor. Bununla, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzı 18.812.950 BTC’ye ulaştı. Bu, 21 milyonluk maksimum arzın yaklaşık yüzde 89’u. BTC son zamanlarda birçok kurumsal yatırımcının radarına girdi. Birkaç geleneksel emeklilik fonu ve kurumsal yatırımcı da, BTC’yi bir değer deposu olarak gördüklerinden sektöre girmek istiyor.

 

Bununla birlikte, Eylül ayında, Bitcoin (BTC) yatırımcıları bir miktar volatilite bekleyebilirler. Ancak 4. çeyrek, BTC yatırımcıları için her zaman harika olmuştur. Kraken verilerine göre, Eylül ayı BTC için en durağan aylardan biri. Chainalysis CEO’su ise yaptığı açıklamada, BTC’nin Eylül ayında yakalayacağı bir ivmenin fiyatı 100 bin dolara götüreceğini iddia etti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!