Deloitte Araştırması: Kripto Para ve Blockchain Teknolojisinin Kullanımı Kaçınılmaz

Londra merkezli denetim firması Deloitte, küresel finansal hizmetler endüstrisinin (FSI) koronavirüs pandemisinin başlattığı trendler nedeniyle büyük bir değişim yaşadığını gösteren yeni bir rapor yayınladı. Deloitte 2021 Küresel Blockchain Anketi, bankalar ve kurumlar için kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin kullanımının artık kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Kripto para entegrasyonu olmadan büyüme gerçekleşmeyecek

Araştırmacılar, mevcut  finansal hizmetlerin modası geçmiş olduğunu ve yenilenmeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Çalışma, kurumalrın zirvede kalması hızlandırılmış inovasyonu öneriyor. Genel olarak, bulgu, dijital değişimde Blockchain ve  ve kripto para birimlerinin rolüne odaklandı. Anket, 24 Mart ile 10 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi ve on ülkeden üst düzey yöneticilerden oluşan 1.280 katılımcıyı içerdi. Katılımcılar Brezilya, Çin, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerden seçildi. Ankete katılanların hepsi finansal hizmetler sektöründe çalışıyordu.

 

Ankete katılanların yüzde 73’ü, işletmelerin faaliyetlerine Blockchain ve kripto  varlıkları entegre etmedikleri takdirde yeterince büyümeyeceklerini belirtti. Ayrıca, yüzde 76’sı fiat para biriminin önümüzdeki on yıl içinde kripto para birimleriyle değiştirilebileceğini düşünüyor. Yöneticiler, kripto paraların daha fazla kullanılacağı alanlar hakkında çeşitli cevaplar verdi. Katılımcıların yüzde 43’ü, dijital varlıkalrın yeni ödeme seçenekleri için önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Ek olarak, ankete katılanların yüzde 80’i kripto paraların 24 ay içinde kendi sektörlerinde hayati bir rol oynayacağını belirtiyor.

Blockchain ana ankım olmayı başardı

Deloitte, ankete katılanların yüzde 81’inin Blockchain teknolojisinin yüksek oranda ölçeklenebilir olduğuna ve farklı kullanım durumları ile ana akım oalrak benimsenmeyi başardığına inandığını belirtiyor. Çalışma, Blockchain aracılığıyla güvenli bilgi alışverişinin en yüksek kullanım durumlarına sahip olduğunu ve kripto para birimlerinin ikinci sırada olduğunu ekliyor. Deloitte Consulting LLP müdürü Richard Walker şunları söyledi:

Kripto para birimlerinin popülaritesi piyasayı hızla değiştirirken, küresel finansal hizmetler kendilerini yeniden modernize etmeye ve yeni gelir kaynakları üretmek için yeni işletmeler yaratmaya çalışıyor. Küresel finans piyasalarının çeşitli alanlarında gerçek değişim fırsatları, iş modellerini yeniden tasarlamak için Blockchain teknolojisinin ve dijital varlıkların gücünden yararlanmanın yeni yollarını keşfediyor.

Blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin benimsenmesiyle ilgili olarak, finans sektöründeki birçok katılımcı, en büyük engel olarak düzenlemeleri belirtti. Ayrıca, birçok katılımcı, siber güvenliğin bir numaralı sorun olduğunu belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!