Kraken ve Chainalysis CEO’sundan Çarpıcı Bitcoin Açıklaması: Eylül Nasıl Geçecek?

Eylül ayı kripto para borsası için uğursuz bir ay olmuştur. Özellikle, Bitcoin (BTC) yatırımcıları, piyasa toparlanmaya başlarken, Eylül ayından çekiniyorlardı. Beklenen oldu ve geçtiğimiz hafta piyasa sert bir düzeltme yaşadı.  Ancak, BTC’nin 50 bin dolar seviyesini aşması, bu Eylül ayının olumlu geçeceğine dair umutları da yeşertti.

Kraken’den Eylül ayına dair çarpıcı veriler

2013 yılının Eylül ayında Bitcoin 137 dolardan işlem görüyordu, ancak üç ay sonra fiyat 1.240 dolara yükseldi. 2014 yılında, BTC Eylül ayına 482 dolardan başlayıp 377 dolar seviyesinde bitirdi. Eylül uğursuzluğu 2017, 2018, 2019 ve 2020’de de devam etti ve bu fiyat trendi kripto para piyasasında kabul edilen bir model haline geldi. Bitcoin’in Eylül ayında kazanç sağladığı tek yıl, maksimum kazancın sadece yüzde 6 olduğu  2015 ve 2016 oldu.

Düşük fiyatların yanı sıra, Eylül ayında düşük volatilite göze çarpıyor ve Kraken’e göre, “Eylül‘ün 9 yıllık ortalaması ve yüzde 61 ila yüzde 45 medyan oynaklığı, diğer tüm aylar arasında en düşük olanı.”
Eylül ayının 12 gününü geride bıraktık ve Bitcoin nispeten iyi durumda görünüyor. Bu durum, yatırımcıların bu Eylül ayının olumsuz eğilimine son vereceği düşüncesine neden oluyor. Bitcoin (BTC)’in 51.868 dolara ulaşması ve sert düzeltme yaşanana kadar istikralrı bir fiyat hareketi izlemesi toplulukta iyimser bir hava yarattı.

Chainalysis ve Bloomberg Bitcoin İçin 100 bin dolar hedefinde kararlı

Eylül ayı Bloomberg Kripto Para Rapor’una göre, Bitcoin 100 bin  dolara uzanan yolculuğunda çok fazla dirençle karşılaşmayacak  Ayrıca Chainalysis CEO’su Michael Gronager, lider kripto para biriminin 100 bin doları aşabileceğine ve bu başarının harika bir Eylül ayı ile başlayabileceğine inanıyor.

Analistler, El Salvador’un Bitcoin yasasının Eylül uğursuzluğunu değiştirecek ve katalizör görevi görecek bir gelişme olduğunu belirtiyor. BTC’nin 6 milyon kişi tarafından ulusal para birimi olarak kullnılması büyük bir ralli için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. BTC için ufukta güçlü bir fiyat rallisi var. Şu anda BTC, son bir hafta içinde yüzde 8,80 düşüşle 45,980 dolardan işlem görüyor. Bitcoin bu ay uğursuz Eylül trendini kırarsa, 2020 sonundaki boğa koşusunu hatırlatan başka bir güçlü boğa koşusuna başlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment