Santiment 7 Altcoin İçin Ciddi Yükseliş Bekliyor!

Kripto veri firması Santiment, teknik verilerine dayanarak yedi altcoin için önemli fiyat artışlarının meydana gelebileceğini belirtti.

 

Santiment 7 altcoin için neden yükseliş bekliyor ?

Santiment, bazı altcoin’lerde aşırı sayıda short pozisyon yığılmasının olduğunu, bu durumun short squeeze ihtimalini artırdığını vurguladı. Short squeeze, çok sayıda trader’ın bir varlığı açığa satmaya (short) çalıştığında ve ardından beklenmedik bir fiyat artışına maruz kalınmasıyla ortaya çıkar. Bunun sonucunda tasfiyelerde kademeli bir artış yaşanıyor ve bu fiyatta yükselişi tetikliyor. Analitik firması, Binance Coin (BNB), Axie Infinity (AXS), Monero (XMR), NEM (XEM), Ankr, SiaCoin (SC) ve DigiByte gibi altcoin projeleri söz konusu olduğunda aşırı sayıdaki short pozisyonun ve borsalardaki negatif fonlama oranlarının ayıları tehdit ettiğini söylüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda farklı kripto varlıklarında kaldıraçlı kısa pozisyonlarda kayda değer bir artış görüyoruz. ANKR, XEM, SIA, XMR, AXS, DGB ve BNB gibi altcoin projeleri için ortalama borsa fonlama oranları negatiftir. Bu short pozisyonlar tasfiye edilirse, büyük fiyat artışlarına yol açabilir.” ifadelerine yer verildi.
Altcoin analiinin yanısıra Bitcoin’i de inceleyen Santiment, piyasa değerine göre en büyük kripto varlığı için yükselen bazı zincir üstü ölçümler görüyor. Firmanın verilerine göre, BTC 2018’den beri görülmeyen bir oranda borsalardan çıkıyor ve bu da başka bir büyük tasfiye olayının daha az olası olduğunu gösterebilir. Şirket, “Borsalardaki arz oranı Kasım 2018’den bu yana en düşük seviyesine düştü. Trader’lar BTC’yi soğuk cüzdanlara taşımaya devam ediyor ve bu dönüm noktası devam eden büyük bir satış riskinin daha az olduğuna işaret ediyor.” açıklamasını yaptı. Santiment ayrıca, 1.000 ila 10 bin  BTC’ye sahip balinaların son iki günde 40 binden fazla token biriktirdiğine ve bu da yaklaşık 1.689.160.000 dolara eşdeğer olduğuna dikkat çekiyor.

 

Bitcoin 40 bin doların altına düşebilir

Delphi Digital tarafından yayınlanan rapor, mevcut makro faktörlerin aynı zamanda Bitcoin ile güçlü bir şekilde ilişkili olduğu düşünülen borsada da zayıflığa yol açtığını vurguladılar. Delphi Digital tarafından belirlenen bir diğer bir olumsuz etken, son iki ayda BTC açık pozisyonlarındaki düşüşün yanı sıra kalıcı ve vadeli işlem piyasalarında likidite eksikliği. Analistler ayrıca  Korku ve Açgözlülük endeksinin Mayıs 2021’den bu yana görülmeyen seviyelerde olduğunu kaydetti. Bitcoin’deki düşüş altcoin fiyatlarını da etkiliyor.
Diğer bir kripto para platformu olan Decentrader ise, Twitter’da aşırı yükseliş eğiliminde olan “Dipten satın alıyorum” diyen trader’ların sayısının 41 bin dolar civarında azaldığına dikkat çekti. Decentrader analistleri, “Yapılan analizler sonucu, Bitcoin (BTC)’in 38 bin dolara düşebileceğini, bu seviye ve 44 bin dolar arasında bür süre daha yatay yönde hareket sergileeyceğini bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Daha fazla altcoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!