Rusya Merkez Bankası Hacklendi! İşte Ayrıntılar

Rusya-Ukrayna savaşı siber dünyada da son hızıyla devam ediyor. Dünyaca ünlü hacker grubu, Anonymous, Rusya Merkez Bankasını hacklediğini ve 35 bin belgeye eriştiğini iddia etti. 48 saat içinde belgeleri yayınlayacağını bildiren grup, dosyaların içinde gizli belgeler olduğunu belirtti.

Rusya da faaliyetine devam eden küresel şirketler de risk altında

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaş sadece cephede yaşanmıyor. Siber dünyada da çok fazla saldırı olurken yeni bir hack saldırısı dünyaca ünlü siber saldırı grubu Anonymous tarafından geldi. Anonymous, merkez bankasını hackleyerek ve binlerce hassas belgeyi yayınlamakla tehdit ederek Rusya’yı bir kez daha vurdu. Ayrıca grup, Rusya’dan çekilmeyen küresel şirketleri uyarmaya devam ediyor. Grup yaptığı uyarıda, küresel şirketlerin Rusya’dan çekilmesini istedi ve aksi takdirde kendilerinin de siber saldırılara uğrayabileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu komşusu Ukrayna’ya karşı askeri operasyonunu başlatalı tam bir ay oldu ve görünürde net bir sonuç alamadı. NATO, AB ve diğer ülkeler, Rusya’nın eylemlerini kınamasına rağmen, savaşa doğrudan katılmayı ise reddetti.

Rusya’ya yaptırımlar sürüyor

Nato, AB ve diğer ülkeler savaşa doğrudan katılmayı reddetse de, yine de Rusya’ya, Putin’e ve Rus vatandaşlarına karşı çoğu finansal olmak üzere çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlamaya karar verdiler. Aralarında Apple, Nike, Ikea, Shell, Goldman Sachs, Visa, Mastercard, PayPal vb. devlerin de bulunduğu sayısız küresel şirket, Rusya merkezli müşterilere hizmet vermeyi durdurdu. Yaklaşık yirmi yıllık hacker grubu Anonymous da Rusya’ya karşı mücadeleye katıldı. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi Anonymous, bir Rus tankı teslim eden herkese 52 bin dolar değerinde Bitcoin (BTC) ödemeyi teklif etmişti.

24 Mart sabahında grup, Twitter sayfasında Rusya merkez bankasını hacklediğini ve önümüzdeki iki gün içinde “gizli anlaşmalar” da içeren 35 bin dosyayı yayınlamakla tehdit ettiğini söyledi. Rusya’dan ayrılan şirketlerin sayısı artmaya devam etse de, hala bunu reddeden birkaç şirket var. Bu nedenle, hacker grubu bu firmalara karşı birkaç uyarı metni ve logolarını yayınlayarak, “zamanlarının tükendiğini” söyledi. Anonymous, Rusya’da faaliyetlerini sürdüren küresel şirketlerin “Ukrayna’da vahşice katledilen masum insanlar için üzgün olmaları gerektiğini” söyledi ve Rus topraklarındaki operasyonlarını derhal durdurmaya çağırdı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!