Anonymous: Tanklara Karşılık Bitcoin Takası!

Ünlü hacker kuruluşu Anonymous’un Rus askerlerine tanklarını bağışlamak için Bitcoin (BTC) ödemeleri teklif ettiği söyleniyor. Bilgisayar korsanları, bağışlanan her savaş aracı için yaklaşık 52 bin dolar değerinde BTC teklif etti.

Ukrayna, bilişim ordusu kuruyor

Bitcoin ve kripto para savunucularının desteğini arkasına alan Ukrayna tarafı, Rus işgalini sadece silahlarla ve doğrudan çatışmalarla değil, aynı zamanda dijital bir saldırıyla da durdurmaya çalışıyor. Birkaç gün önce, Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, hükümetin bir bilişim ordusu oluşturacağını şu sözlerle duyurdu:

Dijital yeteneğe ihtiyacımız var. Herkes için görevler olacak. Siber cephede mücadeleye devam ediyoruz.

Uluslararası hacker grubu Anonymous da Rusya’ya karşı birkaç siber saldırı gerçekleştirdi. Sadece iki gün içinde, örgüt 300’den fazla Rus hedefini ihlal ederek 1 milyar ruble (yaklaşık 10 milyon dolar) topladı. Anonymous ayrıca yaptığı duyuruya göre, Bitcoin (BTC) için tank takas etmek isteyenler, beyaz bir bayrak sallamalı ve hacker grubunun onları tanıması için “milyon” kelimesini kullanması gerekiyor. Anonymous, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Ölmek değil, aileleri ve çocukları ile yaşamak isteyen Rus askerleri, küresel Anonymous topluluğu size yardım etmek için BTC’de 1.225.043 RUB topladı.

Bitcoin ve kripto paralar savaşta önemli rol oynuyor

Tanklara karşılık Bİtcoin takası öneren Anonymous ayrcıa, Şubat ayı sonlarında Vladimir Putin’e karşı savaş ilan etmişti. Ünlü hacker grubu, Rus lideri Putin’i Ukrayna’nın işgalini durdurmaması halinde “dünyanın her köşesinden benzeri görülmemiş siber saldırılarla karşı karşıya kalacağı” konusunda uyardı. Bununla birlikte, geçtiğimiz gün NFTshawty adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından bildirildiği üzere, Ukraynalı çiftçiler konuyla ilgilenmeye başladı ve bir Rus tankını teslim aldı.

KriptoArena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, blockchain ve kripto analitik firması Elliptic’in araştırmasına göre, Ukrayna ordusu için kripto fonları toplayan Ukraynalı bir sivil toplum kuruluşu olan Come Back Alive, geçtiğimiz gün 400.000 dolardan fazla Bitcoin ve altcoin bağışı aldı. Bağışlanan ortalama miktar 1.000 ila 2.000 dolar civarında ve grup son iki günde en az 317 bireysel bağış aldı. Elliptic’in araştırma başkanı Jess Symington, yaptığı açıklamada, gelen bağışların sürekli olarak gelmeye devam ettiğini ve sayının yarına kadar artmasını beklediklerini ifade etti. Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarındaki Ukrayna yanlısı grupların ve kripto topluluklarının son zamanlardaki bağış artışına katkıda bulunduğunu söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!