Ripple CTO’su Şok Etti: Bu Altcoin’i Satın!

Kripto para yatırımcıları tarafından iki yıldır beklenen Flare Token (FLR) airdrop dağıtımı, Ripple (XRP) sahipleri için sonunda geldi. Dağıtım, her bir XRP token’ı için 1,0073 FLR oranında 10 Ocak’ta başladı. Sonuç olarak, XRP topluluğu Flare arzının yüzde 15’lik kısmını almış oldu. Fakat, Ripple CTO’su David Schwartz bu konuda hoşnutsuz görünüyor. Yakın tarihli bir tweet’te, Flare token’ları için mevcut hold kurallarının teşvikten yoksun olduğunu iddia ediyor. Sonuç olarak Schwartz, airdrop alıcılarına Flare token’larını hızlı bir şekilde satmalarını önerdi. İşte detaylar…

Flare Token (FLR) nedir?

Flare token, Flare Network’ün yerel kripto para birimidir. Flare, geliştiricilerin farklı blok zincirleriyle birlikte çalışabilen merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan bir katman-1 Ethereum Sanal Makinesi blok zinciridir. Flare token’lar, ödemeler, spam saldırılarını önlemek için işlem ücretleri ve doğrulayıcı düğümlerde staking için kullanılabilir. Kullanıcılar, yönetişime katılmak veya FTSO veri sağlayıcılarına yetki vermek için WFLR token’larını stake edebilir.

 

Flare Network protokolü 11 Temmuz 2020’de başlatıldı ve token’ı 9 Ocak 2023’te canlı yayına girdi. Ağ, Twitter’da airdrop dağıtım etkinliğine geri sayımı gösteren bir canlı yayın yayınladı. İki yılı aşkın bir süredir XRP sahiplerini belirledikten sonra airdropları yayınlamaya başladılar.

Flare Network, Ekim ayında XRP sahiplerinin FLR tokenlerinin yüzde 15’lik airdropunu alacağını duyurdu. Anlık cüzdan görüntüsünde en az 10 XRP token’a sahip olan kullanıcılar, airdroplardan Flare token’ı almaya hak kazanacaktır. Flare’in ilk iyileştirme teklifine göre, 4.28 milyar FLR token’lık bir airdrop gerçekleşecek. Bununla beraber kullanıcılar, 36 ay boyunca 24,23 milyar FLR token daha alacak.

Ripple CTO’su Schwartz, XRP Sahiplerinin Neden Flare Token Satmasını İstiyor?

CoinGecko verileri, Flare tokeninin 10 Ocak’ta MeXC borsasında 0,05 dolardan işlem görmeye başladığını gösteriyor. Lansmandan sonra Binance, Kraken, OKX ve diğer borsalar işlem yapmaya başladığında fiyat 0,15 dolara yükseldi. Ancak fiyatı, merkezi borsalardan artan likidite aldıktan kısa bir süre sonra düşmeye başladı. Sonuç olarak, FLR fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 71,8 düşüşle 0,04234 dolar seviyelerine geriledi. CoinMarketCap’e göre 24 saatlik 72,35 milyon dolarlık işlem hacmine sahip. Airdrop, XRP sahiplerine ücretsiz olarak FLR tokenları sağlasa da, hızlı satış neredeyse tüm airdrop’lara özgüdür. Bu, Schwartz’ın son airdrop hakkındaki görüşüyle ​​aynı hizada. CTO, Flare sahiplerinin tokenlerini şimdi satmaları halinde herhangi bir zarara uğramayacağını belirtti.

Schwartz, satıcıların daha fazla airdrop hakkı olmadığını açıkladı. Ancak alıcılar, FLR tokenlerini sattıklarında yüzde 100 değer elde eder çünkü alıcılar Flare’ı paketleyebilir ve airdrop’u alabilir. CTO, Flare Network’e yönelik memnuniyetsizliğini daha da dile getirdi. Başlangıçta vaat ettiklerinin yalnızca yüzde 15’ini serbest bırakarak, Ağın XRP topluluğuna olan bağlılığını sürdürme niyetinde olmadığını belirtti.

Ripple yöneticisi, her ne kadar Flare projesini sevdiği için kötü hissettiğini ve proje için en iyisini dilediğini söylese de, ona göre Flare büyümek için XRP topluluğunu kullanırken, sözlerine yerine getirme gereği görmedi. Kriptoarena.com olarak daha önce belirttiğimiz üzere XRP, anlık olarak 0.40 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!