FTX-Tether Bağlantısı Tekrar Patladı: İşte İlginç Veriler!

Uzun bir süredir tartışmalara konu olan kripto borsası FTX ve Tether bağlantısı, her iki şirketin kullandığı bankaların aynı kişi tarafından yönetilmesi nedeniyle sorgulanmaya devam ediyor. FTX’in Alameda Research’ü, Farmington State Bank’ın Jean Chalopin tarafından yönetilen ana şirketi FBH’ye 11,5 milyon dolar yatırım yaptı. Şaşırtıcı bir şekilde, Chalopin aynı zamanda Tether’in ana bankası olan Bahamalar merkezli Deltec Bank’ın da başkanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki şimdi ne olacak? İşte ilginç veriler…

Uzmanlar FTX ile Tether arasındaki bağlantıyı derinlemesine inceliyor!

23 Kasım’da New York Times, FTX’in iflasının SBF’nin şaşırtıcı yatırımlarını ortaya çıkardığını ve faaliyetleriyle ilgili soruları gündeme getirdiğini bildirdi. Mart ayında FTX, Alameda Research aracılığıyla, Farmington State Bank’ın Washington merkezli küçük bir ana şirketi olan FBH’ye 11,5 milyon dolar yatırım yaptı. Tek bir şubesi ve üç çalışanı bulunan bankanın internet bankacılığı veya kredi kartı imkanları da bulunmuyor.

Federal Deposit Insurance Corporation’a göre, Farmington’ın net değeri 5,7 milyon dolardı ve satın alma işleminden önce mevduatlar yaklaşık 10 milyon dolar olarak bildiriliyor. Ancak, FTX’in ürün başkanı Ramnik Arora liderliğindeki banka ile FTX anlaşmasının ardından mevduatlar 84 milyon dolara fırladı. FDIC, 71 milyon doların sadece dört yeni hesaptan geldiğini açıkladı.

Farmington ve Deltec’in başkanı Jean Chalopin, düzenleyicileri FTX’in Bahamalar’da faaliyet göstermesine izin vermeye ikna etti. Deltec aynı zamanda stablecoin veren Tether’in ana bankası olarak açıklanıyor. Tether’in en büyük ortaklarının FTX ve Alameda olması nedeniyle birçok uzman, Tether’in büyük bir darbe alacağını öne sürüyor. Ancak Tether CTO’su Paolo Ardoino, FTX’e ile gerçekleşen bu durumları tamamen reddediyor.

Yeni gelişmeler var!

Ancak uzmanlar, stablecoin’in FTX’in dolandırıcılık operasyonlarıyla henüz keşfedilmemiş bağlantıları hakkında endişelerini dile getiriyor. Alameda, Tether’in ikinci en büyük müşterisiydi ve 36 milyar doların üzerinde Tether alımı yaptı. Ayrıca FTX, işlemler için USDT’ye güveniyordu. Ancak Tether CTO’su Ardoino, “Alameda USD gönderdi ve USDT aldı” sözünü tamamen işlemle ilgili olduğunu iddia ederek yalanladı.

Bankacılık uzmanlarının, federal düzenleyicilerin FTX’i ABD lisanslı bir bankada hisse satın alması için nasıl onayladığı konusunda da kafası karışık. Ayrıca, bir bankada defter değerinin iki katı hisse satın alan bir kripto firması, FDIC, eyalet düzenleyicileri ve Federal Rezerv için kırmızı bayraklar kaldırmış olmalı. Ayrıca SBF, SEC Başkanı Gary Gensler ile de ilişkilendirildi ve yatırımcıları engellememekle eleştirildi. Aslında, FTX yöneticileri ara dönem kampanyaları için hem Demokratlara hem de Cumhuriyetçilere yaklaşık 70 milyon dolar bağışladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!