Ripple CEO’sundan Sert ”XRP ETF” Yorumu: Çifte Standart!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Fox Business’tan Charles Gasparino ile yaptığı röportajda ABD’de XRP ETF’sinin piyasaya sürülmesiyle ilgili beklentileriyle ilgili olarak, SEC’e ateş püskürdü.

 Bitcoin ETF’sinin onaylanması: SEC, çifte standart uyguluyor!

SEC’in bu süreçteki tarfsız bir politika izlemediğini öne süren Garlinghouse, kurumun kastılı olarak kazananları ve kaybedenleri seçtiğine inanıyor. Ripple CEO’sunun üzerinde durduğu önemli bir konu Bitcoin’in “büyük” oranda enerji tüketimine sahip olması ve dolayısıyla çevreye verdiği zarar oldu. Bu nedenle, Ripple patronuna göre, Bitcoin’e öncelik vermek SEC Başkanı Gary Gensler’in iklim ve küresel ısınma politikasına pek uymuyor. CEO,  XRP’nin lider kripto para birimi BTC’den 100 bin kat daha verimli olduğundan bahsetmişti ve yalnızca bir Bitcoin transferinin 75 galon benzin tükettiğini tahmin etti.

Ayrıca Garlinghouse, Gensler’in ikinci en büyük kripto para birimi olan Etherum (ETH)’un da düzenleyici statüsü konusundaki sessizliğinden endişe duyuyor. ABD’de düzenleyicinin onayını bekleyen çok sayıda Ether ETF başvurusu var. Bu arada, ilk onaylanmış Bitcoin vadeli ETF’si olan ProShares Bitcoin Strategy ETF, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda bugün işlem görmeye hazırlanıyor. Garlinghouse, SEC’in tarafsız karar verme ve netlik için mücadele etmesinin ancak kendi eylemlerine gelince karşılık vermemesinin “ironik” olduğunu söylüyor.

 

Ripple (XRP)’ın statüsünün kesinleşmesi gerek!

Ripple CEO’su, SEC’den özellikle açıklık ve kesinlik gibi unsurlara önem vermesini istiyor.
KriptoArena tarafından bildirildiği üzere, bu Nisan ayında kripto varlık yönetimi firması CoinShares tarafından Zürih merkezli SIX Swiss’te bir XRP ETP’si listelendi. Ancak İsviçreli kripto para yöneticisi 21Shares, SEC’in Ripple’a dava açmasının ardından kripto para biriminin kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek XRP’yi ETP ürünleri listesinden çıkarmak için harekete geçti.

 

Gasparino’ya göre Garlinghouse, Ripple (XRP) bir menkul kıymet olarak kabul edilirse Ripple’ın uzlaşmayacağını söyledi. En son yorum, yöneticinin kripto para biriminin düzenleyici statüsü hakkında “mutlak kesinlik” olması gerektiğine ilişkin önceki açıklamasını yansıtıyor. CEO ”İleriye dönük olarak XRP’nin ne olduğu konusunda mutlak bir kesinlik olmadıkça ne zaman anlaşacağımıza dair bir senaryo yok.” ifadelerini kullandı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!