CoinShares Raporu: Kurumsal Yatırım Bitcoin ve 2 Altcoin Projesine Yöneldi!

Dijital varlık yöneticisi CoinShares, Bitcoin (BTC)ve kripto para piyasası tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru ilerlerken, kurumsal sermayenin Cardano ve Polkadot gibi önde gelen altcoin projelerine yöneldiğini ortaya koyuyor.

 Cardano ve Polkadot lider konumda

Yayınladığı yeni bir raporda CoinShares, dijital varlık ürünlerine girişlerin geçen hafta toplam 80 milyon doları bulduğunu söylüyor. Bitcoin (BTC), 70 milyon dolarlık girişle, bu oranın yüzde 87,5’ini oluşturdu ve bu, aynı zamanda lider kripto para birimi için art arda beşinci kez girişlerin gerçekleştiği hafta oldu. Bitcoin’in yanı sıra altcoin projeleri Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) da etkileyici girişlerle diğer kripto paraları geride bırakırken, Ethereum (ETH) küçük ölçekli çıkışlar gördü.

Her hafta merakla beklenen CoinShares raporu, kurumsal yatırımcının tercihleri konusunda önemli veriler sağlıyor. Raporda, “önde gelen altcoin projeleri Polkadot 3.6 milyon dolar,  Cardano ise 2.7 milyon dolar tutarında giriş görürken, Ethereum toplam 1 milyon dolar tutarında küçük ölçekli çıkışlar gördü.” ifadesine yer verildi. CoinShares, son BTC’ye yönelik girişlerin yılın ilk çeyreğine göre daha düşük olmasına rağmen, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayarak girişleri önemli ölçüde artırabileceğini söylüyor.

Bitcoin ETF’sinin onayı hem BTC hem de altcoin piyasasını canlandırabilir

Bitcoin ETF’sin onaylanması kripto para sektöründe yeni bir dönem başlatırken, hen BTC hem de altcoin piyasasında fiyatları etkilemesi bekleniyor. Raporda, “Haftalık girişler, ABD’li yatırımcıların çok daha fazla katılımının olduğu 2021’in ilk çeyreğinde görülen girişlerden çok daha düşük. SEC‘in vadeli işlemlere dayalı bir ETF’ye izin verme konusundaki son kararı, ABD’li yatırımcılar pozisyon eklemeye başladıkça önümüzdeki haftalarda daha fazla önemli girişe yol açabilir.” ifadelerine yer verildi.

 

 
Geçen hafta, fiyat artışıyla birleşen girişlerin, CoinShares’in yönetim altındaki toplam varlıklarını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkardığı bildirildi.  “Bu girişler, hafta boyunca olumlu fiyat hareketiyle birleştiğinde, yönetim altındaki toplam varlıkları (AuM) 72,3 milyar dolara, bu yıl Mayıs ayında belirlenen önceki 71.6 milyar dolar rekorunu aşarak rekor düzeydeki en yüksek seviyesine itti.” Bitcoin ve altcoin piyasasının 4. çeyrekte yeni ATH’ler görmesi bekleniyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!