Ripple CEO’sundan Çarpıcı Dogecoin Uyarısı! İşte Detaylar

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, sıcak enflasyonun bitcoin ve kripto sektörü için “ kuyruk rüzgarı ” oluşturduğunu, ancak meme token Dogecoin’i izleyenler için bir uyarısı olduğunu söylüyor.

Ripple CEO’su Dogecoin kripto piyasası için iyi değil

Salı günü yayınlanan Fintech Abu Dhabi etkinliğinde CNBC tarafından yönetilen bir panel tartışmasında konuşan Garlinghouse şöyle konuşuyor:

Aslında tartışmalı bir şekilde, Dogecoin’in kripto piyasası için iyi olduğuna ikna olmadım.

2013 yılında bir şaka olarak başlayan bir Shiba Inu köpeğinin viral internet memesine dayanan bir kripto para birimi olan Dogecoin, bu yıl Mayıs ayında 88 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. CoinMarketCap’e göre, şu anda yaklaşık 30 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük 10. kripto para konumunda. Garlinghouse konuya ilişkin olarak şöyle belirtiyor:

Şaka olarak inşa edildi, ardından Elon Musk gibi bazı yüksek profilli insanlardan biraz ivme kazandı. Dogecoin’in kendisini elinde tutmak konusunda isteksiz hale getirecek bazı enflasyonist dinamikleri var.

Dogecoin’lerin toplam arzında kesin bir sınır yoktur, bu da onu diğer bazı önde gelen kripto para birimlerinden farklı kılıyor. Ripple (XRP) kripto para birimini ihraç eden fintech firması Ripple’ın CEO’su Garlinghouse, yükselen enflasyonun kripto para birimlerine olan ilgiyi hızlandırdığını ve Bitcoin’i bir enflasyon hedge-du-jour’u haline getirdiğini şöyle söylüyor:

On yıllardır görmediğimiz enflasyonu görüyoruz.

Kripto piyasasının enflasyona karşı koruyuculuğu geleneksel araçları geride bıraktı

İnsanlar, yükselen ve değer kaybeden bir itibari para birimini elinde tutmaktan endişe duyduklarında, ‘Aynı enflasyonist dinamiğe sahip olmayacak diğer varlıkları nasıl elimde tutabilirim?’ sorusuna bakıyorlar. Bitcoin, Kasım ayının başlarında token başına yaklaşık 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Son günlerde 60 bin doların altına düşmesine rağmen, yıldan bugüne getirisi, sürekli yüksek enflasyon dönemlerinde satın alma gücünün koruyucusu olarak görülen altın gibi enflasyona karşı en geleneksel koruma araçlarını bile geride bıraktı. Bu hususta Garlinghouse şu eklemede bulunuyor:

Bitcoin’in çok fazla ivmesi var.

 

Altcoin Ripple (XRP)

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, lider kripto para, Kasım ayı itibarıyla neredeyse 1,1 trilyon dolarlık lider bir piyasa değerine sahipti ve pandemi nedeniyle kurumsal benimseme arttı ve gerçek dünya kullanım durumları görüldü. Bu konuda Garlinghouse şu değerlendirmede bulunuyor:

Bence bir adım geri atıp uzun bir bakış atarsanız… bunlar finansal altyapımızın işleyişini temelden yeniden işleyen gerçek teknolojiler ve uzun vadeli ufkun nereye gideceği konusunda iyimser hatta çok iyimserim.

Orta Doğu odağı

Kısa bir süre önce Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde yeni bir ofis açan Ripple, 250 personel istihdam etmeyi planlıyor. Ayrıca Ripple, sınır ötesi ödemeleri etkinleştirmek ve BAE ile Suudi Arabistan arasındaki havale koridoruna girmek için Dubai merkezli start-up Pyypl ile ortaklık kurmayı planlıyor. Suudi Arabistan, yılda tahmini 78 milyar dolar değerinde.

Brad Garlinghouse, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyicilerin “açıklık” eksikliği olarak adlandırdığı şey göz önüne alındığında, Orta Doğu’nun Ripple’ın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olduğunu söylüyor. Garlinghouse, BAE, Japonya, Singapur ve İsviçre gibi ülkeleri bu konuda liderlik sağladıkları için överken konuşmasını şöyle sürdürüyor:

Yaklaşık 250 çalışan eklemek istiyoruz ve bunların yarısından fazlası Amerika Birleşik Devletleri dışında olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!