Uzmanlar Kritik Metriğe İşaret Etti: Bitcoin Dibi Gördü mü?

Temel göstergeler,  Bitcoin (BTC)’in 57 bin doların altında yerel bir dip seviyesine ulaştığına ve BTC fiyatında toparlanmaya işaret ediyor. Uzmanlar, mevcut boğa koşusu ile 2013 ve 2017’deki ralliler arasında paralellikler kuruyorlar. Mevcut boğa koşusunun devam etmesi bekleniyor.

 Korku ve Açgözlülük Endeks’ine göre, Bitcoin dibi gördü. 61 bin dolar seviyesi destekten direnç noktası haline geldi!

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, “tarafsız bölge” ve “korku” arasında gidip geliyor. Kritik endeks, kripto para piyasasındaki duyarlılığı 0-100 arası bir puan ile değerlendirir. Tek başına bu göstergeye güvenmemek gerekir, ancak kripto para piyasalarının genel hissini anlamanıza yardımcı olmaktadır. Yatırımcıların Bitcoin’e yönelik hissiyatı umut verici. Bitcoin, 57.502 dolardan işlem görürken, endeks de trader’lar ve yatırımcılar arasında kararsızlığa işaret ediyor.

 

Analistler, BTC fiyatının 61 bin doların altında savunmasız olduğunu belirtti. Kripto para analisti Crypto_birb, Bitcoin fiyat trendini ve 50 ve 200 günlük hareketli ortalamaları değerlendirdi. Analist, 50 ve 200 günlük hareketli ortalamalar arasında kısa vadeli bir düşüş gözlemledi ve bu da Bitcoin fiyatında kısa vadeli bir risk olduğunu gösteriyor. Analiste göre, Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne dayanarak, BTC fiyatı zaten dibi görmüş olabilir. Bu nedenle 61 bin dolar, BTC fiyatı için önemli bir nokta. Piyasada Pentosh1 olarak bilinen analist, 61 bin doların destekten direnç haline geldiği geldiğini savunuyor. BTC fiyat trendlerini 2013 ve 2017 boğa koşularıyla karşılaştıran uzmanlar, her döngünün bir öncekinden daha uzun olduğunu belirtiyor. Bu, 2021 boğa koşusunun henüz bitmediği ve 57 bin dolar ile yerel bir dibe ulaşmış olabileceğimiz anlamına geliyor. FXStreet analistleri, Bitcoin fiyatının kısa vadede 60 bin dolara yükselebileceğini tahmin ediyor.

 

Boğa koşusu devam ediyor: 100 bin dolar mümkün

Kriptoarena.com tarafından daha önce bildirildiği gibi, Bloomberg  stratejisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC)’in sert bir düzeltme sürecinden geçmesine rağmen, varlığın 2022’de de boğa koşusuna devam edeceğini söyledi. An itibariyle, BTC son 24 saatte  yüzde 4 artış kaydederek 58.685 dolardan işlem görüyor.

 

McGlone, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, 50 bin dolar seviyesinin destek görevi göreceğini, 100 bin dolarda ise dirençle karşılaşacağını belirtti. Analiste göre, BTC artan benimsenme ve arzın azalmasıyla yeni rekor seviyeye ulaşacak. Analist, “Bitcoin boğa koşusu devam ediyor. 50 bin dolarda destek var ve 2022’de 100 bin dolara ulaşınca bu seviyede direnç bulunuyor. BTC, 2022’ye kadar boğa koşusunu sürdürecek. BTC, azalan arzı ve artan bir benimsenme yaşıyor. Bu faktörler, fiyatı yükseltecek” açıklamasını yaptı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!