Ripple CEO’su SEC Davasının Olası Bitiş Tarihini Açıkladı!

 Ripple (XRP), kayıt dışı menkul kıymetlerin satışı iddiasıyla SEC ile yasal mücadeleye başlayalı yaklaşık 11 ay oldu. Ripple haksızlağa uğradığını iddia etse de, SEC güçlü iddialarına devam ediyor.

 

Ripple CEO’su: Dava gelecek sene bitebilir!

Uzun süredir devam eden yasal mücadele Ripple lehine dönüyor gibi görünüyor. 22 Kasım Pazartesi günü CNBC’ye konuşan Ripple CEO‘su Brad Garlinghouse, davada ‘iyi ilerleme’ kaydettiklerini söyledi. Ayrıca Garlinghouse, davanın gelecek yıl bir sonuçlanmasını  bekliyor. CNBC’den Dan Murphy’a konuşan Garlinghouse şunları söyledi:
Yavaş ilerleyen bir yargı sürecine rağmen oldukça iyi bir ilerleme görüyoruz. Açıkçası, yargıç tarafından sorulan soruların mantıklı ve istediğimiz yönde olduğunu görüyoruz. Bence yargıç, bu davanın sadece Ripple ile ilgili olmadığını, sonuçlarının bütün sektörü etkileyeceğini biliyor.
 
Uzun bir süre boyunca, Ripple en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biriydi. Altcoin,  Bitcoin (BTC) ve Ethereum’dan (ETH) sonra 3. sırada yer aldı. Ancak SEC davasından bu yana, XRP büyük ölçüde yatay hareket gösterdi ve 1 doların üzerinde tutunmaya devam ediyor. Şu anda, XRP, daha iyi performans gösteren altcoin’ler tarafından geride bırakıldıktan sonra, piyasa değerine göre yedinci en büyük kripto para birimidir. Davadan olumlu bir sonuç çıkarsa, XRP’den güçlü bir performans bekleyebiliriz.

 

Coinbase CEO’su: yasal süreç beklenenden daha iyi gidiyor

Ripple teknolojisi bankalar ve diğer finansal hizmet firmaları arasında benimsenmeye devam ediyor. RippleNet teknolojisi, Blockchain’in gücünden yararlanarak hızlı bir şekilde sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırır. Geçen yılın sonlarında 28 Aralık 2020’de, eski SEC başkanı Jay Clayton, Ripple’ı XRP’yi yasa dışı menkul kıymetler olarak satmakla suçlayan bir dava açtı.  Söylendiği gibi, menkul kıymetler düzenleyicisi, şirketin ve kurucularının 2013’teki ICO günlerinde yasadışı menkul kıymetler olarak 1,3 milyar dolar değerinde XRP sattığını savunuyor. Bununla birlikte, Ripple her seferinde XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını belirterek kendini savundu.

 Geçmişte Garlinghouse, kripto para kullanımıyla ilgili belirsiz bir düzenleyici çerçeveye sahip olduğu için  SEC’e de sert çıkışmıştı. Bir noktada şirket, üssünü ABD’den diğer kripto dostu ülkelere kaydırmayı da düşündü. Garlinghouse ayrıca BAE, Singapur, Japonya ve İsviçre gibi ülkelerin kripto paraları düzenleme konusunda “liderlik” nitelikleri gösterdiğini söyledi. Öte yandan Çin ve Hindistan’ı sektöre yönelik baskılar nedeniyle de eleştirdi. Daha önce Kriptoarena.com olarak belirttiğimiz gibi, son zamanlarda, Coinbase CEO’su Brian Armstrong da Ripple davasının beklenenden daha iyi gittiğini söyledi.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!