SEC Başkanı Açıkladı: Kripto Para Kural Kitabı Gerekiyor!

SEC Başkanı Gary Gensler Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’deki finans kurumlarının parçalanmış düzenleyici yapı nedeniyle boşlukları önlemek için bir kripto kural kitabını paylaşmaları gerektiğini söyledi. Öneri, iki taraflı kripto faturasının kripto para gözetimi için Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu (CFTC) önermesinden sonra geliyor.

SEC Başkanı, CFTC ile ortak çalışma önerdi

Aslında Gary Gensler, kripto para birimlerinin ticaretine ilişkin tatmin edici koruma ve şeffaflık sağlamak için CFTC’deki meslektaşlarıyla görüşüyor. Ayrıca, SEC Başkanı Gensler, çoğu dijital token’in menkul kıymetler olduğunu iddia ediyor. SEC ve CFTC daha önce hiç birlikte çalışmamıştı. SEC, menkul kıymetler endüstrisini denetler ve CFTC türev piyasalarını düzenler. Bununla birlikte, kripto para birimleri, her iki kurumun da kripto piyasasını denetlemesine yol açtı. Sonuç olarak, artan cezalarla birlikte, kripto piyasasında düzenleyici yük önemli ölçüde arttı. Kripto analitik şirketi Elliptic’in verilerine göre, ABD düzenleyicileri 2008’den bu yana kripto yaptırım eylemlerinde 3.35 milyar dolar topladı.

SEC Başkanı Gary Gensler, her zaman sıkı bir kripto gözetimi ve kripto platformlarının SEC ile tescili için çağrıda bulundu. Ayrıca, menkul kıymet olarak kabul edilen token’ları listeleyen platformlar üzerinde SEC’in yargı yetkisine sahip olduğu CFTC ile bir mutabakat zaptı üzerinde çalışıyordu. Bununla birlikte, ABD senatörleri Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis’in iki taraflı kripto faturası , çoğu dijital varlığın menkul kıymetlerden ziyade emtialara benzediğini öne sürdü. CFTC’nin ellerine kripto gözetimi vererek SEC’in kripto varlıklar üzerindeki etkisini potansiyel olarak azalttı.

Gary Gensler, kripto para yasasının korumaları zayıflattığına İnanıyor

Gary Gensler, paylaşılan bir kripto kural kitabının yatırımcıları dolandırıcılığa ve manipülasyona karşı daha iyi koruyacağına ve şeffaflık sağlayacağına inanıyor. Ocak ayında, CFTC Başkanı Rostin Behnam, dijital token’lerin Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere emtia olarak nitelendirildiğini belirtti. Ayrıca, CFTC’nin, kripto piyasasını  yönetmek için daha uyumlu olduğunu belirtti.

Kripto para piyasası büyük baskı altında kalırken, SEC Başkanı kripto faturasının piyasa korumalarını baltaladığı konusunda uyardı . Çoğu kripto paranın yatırımcı korumasına zarar veren kayıt dışı menkul kıymetler olduğuna inanıyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, SEC, Ripple dahil olmak üzere kripto şirketlerine karşı zaten dava açtı . Ayrıca SEC, Binance’in menkul kıymetler yasasının ihlali nedeniyle BNB’nin ilk arzını araştırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!