Biden Yönetimi Kripto Para Politikasını Oluşturuyor!

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Ofisi’nde enerjiden sorumlu müdür yardımcısı Costa Samara, Bloomberg Law ile gerçekleştirdiği bir konuşmada, beyaz sarayın kripto para madenciliğinde ki enerji tüketiminin azaltılması adına politikalar oluşturdukları açıklamasında bulundu.

Kripto para birimleri iklim ve enerji ile doğru orantıda ilerliyor

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz Mart ayında federal kurumlara kripto para birimi ve diğer dijital varlıklar ile ilgili olarak “sorumluluk sahibi” olarak madenciliği gerçekleştirmeleri adına baskı oluşturacak yürütme emri sonrası, Beyaz Saray’ın Enerji ekibinin, enerji tüketimi hakkında bir rapor hazırladığı bildiriliyor. Samara, Bloomberg Law ile gerçekleştirdiği konuşmada şu konulara değindi:

Kripto madenciliği ABD’nin finansal sisteminin anlamlı bir şekilde parçası olacaksa eğer, sorumluluk sahibi olarak geliştirilecek ve toplam emisyonları en aza indirecekse de, kripto parala birimlerini bir şekilde düşünülmesi gerekmektedir. İklim ve enerji doğru orantılı ilerliyor.

 

Ayrıca Beyaz Saray enerji ekibi, yerel gürültü kirliliği haricinde kripto para madencilik tekniklerini kullanmanın enerji verimliliğinden başlayarak her alanı kapsamlı şekilde değerlendireceklerini planlandığı belirtiliyor. Müdür yardımcısı Samara şunları söylüyor:

Bitcoin’in Proof of Work (İş Kanıtı) tekniğini, diğer kripto para birimleri tarafından kullanılan ve yüzde 99’dan fazlasında yer alan Proof of Stake (Hisse Kanıtı) ile karşılaştırıyor. Enerji bu alanda daha verimli.

Ekibin kanıt toplama aşamasında açık fikirli olacağı belirtiliyor ve Samara sözlerine devam ediyor:

Proof of Stake’e geçiş yapan ekosistemde veya Proof of Work karışımına sahip bir alanda uygun politika tepkilerinin ne olacağını düşünmemiz gerekiyor.

Gelişiminin ilerlemesine dair yönetim kararı açıklandı

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; 2022 yılının başlarında, Başkan Biden, “Kripto Para Birimlerinin Sorumlu Gelişiminin Sağlanması” adı altında bir Yürütme Emri yayınladı. Emir dahilinde, mevcut yasal çerçevelerin sağlam Yürütme Organını ve bağımsız ajansı barındırmak için yeterliliğe sahip olup olmadığını sorguluyor. Ayrıca potansiyel olarak, yeni mevzuatın daha fazla dikkate alınması gerektiği ile ilgili davette ediyor.

Başkanın emri ile birlikte Beyaz Saray’ın kripto para birimleri konusunun düzenlenmesi ve geliştirilmesi adına, koordineli bir plan geliştirme olarak atılan ilk adımdır. Bu nedenle emir, tutarlı bir düzenleyici politika yönünde önemli bir gelişme olarak atılan ilk adımı temsil etmektedir. Yürütme Emri içerisinde yer alan hedef özetlerinden bazıları şu şekildedir;

ABD’li tüketicileri, yatırımcıları ve işletmeleri korumak, ABD’nin ve küresel finansal sistemlerinin genel istikrarını korumak, Yasadışı finansal ve ulusal güvenlik risklerini önlemek, ABD’nin küresel finansal sistemdeki liderliğini ve teknolojik rekabet gücünü güçlendirmek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!