Profesyonel Analist, Altın Fiyatları İçin Trade Seviyelerini Paylaştı!

Gümüş ve altın fiyatları, daha zayıf bir ABD doları endeksi ve ham petrol fiyatlarındaki güçlü kazanımları içeren dış piyasaların desteğiyle Çarşamba gün ortasına yakın ılımlı kazançlar kaydediyor. Tüketiciler ve ekonomi için sorunlu görülen bir diğer sıcak ABD enflasyon raporu, metal piyasaları için de uzun vadeli iyi görünüyor. Haziran altın vadeli işlemleri en son 10.50 dolar artışla 1.851.40 dolardan ve Temmuz Comex gümüşü en son 0,346 dolar artışla 21.765 dolardan fiyatlandı. Profesyonel piyasa analisti Jim Wyckoff, altın fiyatları ve piyasalar hakkında açıklamalarda bulundu. Kriptoarena.com olarak, analistin görüşlerini ve analizlerini aktarıyoruz.

Altının düşüş momentumu azalıyor

ABD’de haftanın veri noktasında Nisan ayı tüketici fiyat endeksi raporu yıllık bazda yüzde 8.3 arttı. Sayının yüzde 8,1 artması bekleniyordu. Mart ayında ÜFE bir önceki yıla göre yüzde 8.5 arttı. 40 yılın en yüksek seviyesinde seyreden enflasyon, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’de Kovid karantinası ile birlikte yatırımcılar için ana endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Gümüş ve altın fiyatları, TÜFE raporunun yayınlanmasından hemen önce görülen ılımlı kazanımlarından biraz geriledi. Bununla birlikte, deneyimli metal yatırımcıları, artan enflasyonun tarihsel olarak sabit varlıklar için yükseliş ve kağıt varlıklar için düşüş eğilimi olduğunu biliyor.

Küresel borsalar çoğunlukla bir gecede yükseldi. Hisse senedi endeksleri gün ortasında karıştı ve sıcak ABD enflasyon verilerinin ardından gecelik kazançlarını kaybetti. S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlem piyasaları Salı günü 12 ayın en düşük seviyelerini gördü ve kısa vadeli sağlam fiyat düşüş trendleri içindeler, bu da endeksler için en az direnç yolunun aşağıya doğru yatay kalacağını gösteriyor. Bugün önemli dış piyasalar, Nymex ham petrol vadeli işlem fiyatlarının sağlam bir şekilde yükseldiğini ve varil başına 104,85 dolar civarında işlem gördüğünü görüyor. Bu arada, ABD doları endeksi gün ortası ticaretinde daha zayıf.

Gümüş, bakır ve altın fiyatları teknik analizi

Teknik olarak, Haziran vadeli altın fiyatları bugün erken saatlerde üç ayın en düşük seviyesini gördü. Günlük çubuk grafikte iki aylık bir fiyat düşüş trendi çizgisi var. Ayılar, genel olarak kısa vadede teknik avantaj sahip. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.900,00 dolarda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını sağlam teknik desteğin 1,800,00 doların altına itmek. İlk direnç Salı gününün yükseği 1.864.70 dolarda ve ardından 1.875,00 dolarda görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1.830.60 dolar ve ardından 1.815,00 dolarda görülüyor.

Temmuz gümüş vadeli fiyatları Salı günü sekiz ayın en düşük seviyesine ulaştı. Günlük çubuk grafikte dik bir fiyat düşüş trendi var. Gümüş ayılar, genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahiptir. Gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları ons başına 23.00 dolardan sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 20,00 dolardan sağlam desteğin altında kapatmak. İlk direnç Salı gününün yükseği 22.085 dolarda ve ardından bu haftanın yükseği 22.395 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek 21.50 dolarda ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 21.155 dolarda görülüyor.

Temmuz N.Y. bakır bugün 650 puan yukarı 421,80 sentten kapandı. Bugün seansın zirvesine yakın kapanan fiyatlar, Pazartesi günü neredeyse beş ayın en düşük seviyesini gördükten sonra kısa bir kapanış gördü. Bakır ayılar, genel olarak kısa vadeli teknik avantajına sahip. Günlük çubuk grafikte dik bir fiyat düşüş trendi var. Bakır boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları geçen haftanın yükseği 444.00 sent ile sağlam teknik direncin üzerine itmek ve kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, kapanış fiyatlarını Aralık ayının düşüğü 411,05 sentle sağlam teknik desteğin altında tutmak. İlk direnç bu haftanın yükseği 425.80 sent 430.00 sentte görülüyor. İlk destek bu haftanın düşüğü olan 412.40 sentte ve ardından 411.05 sentte görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!