Kritik Endeks ”Korku” Bölgesinde: Ünlü CEO’dan Çarpıcı Bitcoin Tahmini

Çarşamba günü itibariyle Bitcoin (BTC) yüzde 4.3 yükseldi ve günü 41.300 dolar seviyelerinden kapattı. Ethereum (ETH) yüzde 4 artarak 3.100 dolara ulaştı ve her ikisi de Perşembe günü bu seviyelerin yakınında kaldı. Fiyatlar toparlanma sinyalleri veriyor.

Bitcoin 100.000 doların üzerine çıkacak

Piyasa değerine göre ilk onda yer alan kripto para birimlerine baktığımızda, fiyatlar toparlanma sinyalleri veriyor. CoinMarketCap’e göre, kripto para piyasasının toplam hacmi son 24 saat içerisinde yüzde 2,3 artarak 1,92 trilyon dolara ulaştı. Bitcoin piyasa hakimiyeti yüzde 0,3 artış göstererek yüzde 41’e yükselirken, kripto para korku ve açgözlülük endeksi ise “korku” durumuna geçti.

Hisse senedi endeksleri toparlanırken ve dolar fiyat düşüşü yaşarken, Bitcoin (BTC)’e olan talep arttı. Dolar şuan, tüm riskli varlıkların canlanmasına katkıda bulunan 9 günlük büyümenin ardından aşağı yönlü hareketini toparlamaya çalışıyor. Celsius Network (CEL) kripto kredi platformunun CEO‘su Alex Mashinsky, Bitcoin’in borsadan kripto para birimlerine sermaye kaçışının bir sonucu olarak 2022 gibi erken bir tarihte 100.000 doların üzerine çıkacağını söyledi.

Bu kredi kartı dünyada bir ilk

Mashinsky’e göre, Bitcoin, dünyada yaşanan ekonomik ve jeopolitik sorunlara karşı güvenli liman gibi hareket ediyor. Kripto kredi platformu Nexo, Mastercard ödeme sistemine dayalı, kripto para biriminde güvence altına alınan, dünyanın ilk kredi kartını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kart sayesinde yatırımcılar, kripto paralarını satmak zorunda kalmadan para harcaması yapılabilecek. Krediyi güvence altına almak için kripto para birimleri teminat olarak kullanılacak.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi ,Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, Federal Rezerv (FED)’in agresif para politikası ile ekonomi üzerinde çok fazla baskı oluşturmasının sonucu olarak gelecek yıl ABD’yi bir resesyonun vuracağını söyledi. Ayrıca Ünlü CEO ayrıca hisse senedi satarak Bitcoin aldığını belirtti. Bu ortama girmenin en iyi stratejilerinden biri Fed ile savaşmamaktır. Mashinsky, Kitco News’in Genel Yayın Yönetmeni Michelle Makori ve David Lin’e Miami’de Bitcoin 2022’nin arasında verdiği demeçte, bu durum ABD borsasından çıkmak anlamına geliyor. Konu ile ilgili olarak ünlü CEO şöyle konuştu:

 

Normalde Fed’le savaşma derdim. Şu anda Fed ile savaşmak hisse senedi sahibi olmak, kaynak sahibi olmaktır… Tüm hisselerimi sattım. Fed’le savaşmak istemiyorsan yoldan çekil. Önümüzdeki yıl bir durgunluk yaşayacağız… Fed, oranları artırarak ve piyasadan likidite çekerek ekonomi üzerinde çok fazla baskı yapıyor. Ve biz dünyanın en büyük dokuzuncu ekonomisi olan Rusya’yı kapattık. Bu çok büyük ekonomimiz üzerindeki durgunluk baskısı oluşturuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!