PolyNetwork Efsane Hacker’ı Baş Güvenlik Danışmanı Olmaya Davet Etti

PolyNetwork geçtiğimiz hafta, kripto tarihinin gördüğü en büyük kapsamlı DeFi hack saldırısına maruz kaldı. Zincirler arası DeFi protokülünün yaşadığı saldırının bilançosu ise 610 milyon dolar değerinde. Ağ, şimdilerde hacker’a güvenlik danışmanlığı teklifi yapmasıyla konuşuluyor.

PolyNetwork, hacker’a ağın resmi baş güvenlik danışması olmasını teklif etti

Saldırgan, DeFi ekibinin, yasal yollara başvuracaklarını söyleyerek tehdit etmeleri üzerine kendisini White Hat ismiyle tanıtan bilgisayar korsanı yaklaşık 400 milyon dolarlık fonu iade etti. Ancak hala 200 milyon dolardan fazla fonun iade edilmesi gerekiyor. PolyNetwork, saldırının ardından hacker’a yarım milyon değerinde ödül vermeyi teklif etmişti. Şimdi ise hacker’a ağın baş güvenlik danışmanlığı teklifi sunan ekip, bu şekilde yasal yollara başvurmayacaklarını garanti etmeye çalışıyor. DeFi protokolünün resmi Twitter sayfasında, saldırgan kendileri ile iletişimini sürdürmeye devam ederse vaat ettikleri yarım milyon doları göndermeye hazır oldukları belirtiliyor. Platformun resmi bloğunda ise konuya ilişkin şu ifadeler yer alıyor:

Güvenli ve sağlam bir dağıtılmış sistem oluşturma vizyonunu paylaştığımıza inandığımızdan, PolyNetwork’ün gelecekteki gelişimine dahil olmak üzere Bay White Hat gibi daha fazla uzmanın da olacağına güveniyoruz. Ayrıca, teşekkürlerimizi sunmak ve Bay White Hat’i PolyNetwork ile birlikte Blockchain dünyasındaki güvenlik gelişimine katkıda bulunmaya devam etmeye teşvik etmek için, kendisini PolyNetwork’ün Baş Güvenlik Danışmanı olmaya içtenlikle davet ediyoruz.

PolyNetwork, Mainnet yükseltmesini duyurdu

Resmi blog gönderisi, PolyNetwork protokolünün güvenliğini hack sonrası daha sağlam hale getirmek için Mainnet Upgrade’in ikinci aşamasını tamamladığını belirtiyor. Söz konusu bilgisayar korsanı, zincirler arası protokoldeki bir boşluktan yararlanmayı başarmış ve ağdaki herhangi bir işlemi onaylayan işlem sorumlularını atlamasına olanak tanımıştı. Bu, birkaç saat içinde üç farklı Blockchain adresine aktardığı önemli miktarda parayı transfer etmesine izin verdi.

Hacker ayrıca, diğer “shitcoin’leri” boşaltmaya karar vermiş olsaydı, soygunun milyarlarca olabileceğini iddia etmişti. Bilgisayar korsanının fonları iade etmeye karar vermesi DeFi protokolü için bir rahatlama olsa da, artan güvenlik açıklarını vurguladı. PolyNetwork, White Hat’ın yakında özel anahtarları içeren cüzdanlara çalınan fonlara iade etmesini ve böylece yatırımcılara iade edilmesini umuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!