Forbes: Kripto Para Madencileri ve Blockchain Şirketleri ABD’yi Terk Edebilir!

1 trilyon dolarlık devasa ABD altyapı vergi yasa tasarısı, Amerika’da faaliyet gösteren kripto para şirketleri için ciddi engeller oluşturdu. Tasarı, kripto para birimlerinde yapılan ödemeler için ek vergiler içeren bir yasa içeriyor.

Yeni yasa belirsizlik ve risk içeriyor

ABD Senatosu’ndaki milletvekilleri, kripto para işlemleri yoluyla 28 milyar dolarlık ek bir gelir arıyorlar. Bununla birlikte, kripto  sektöründe şu anda yasalar belirsiz. Sonuç olarak, küçük kripto firmaları ve madenciler için potansiyel olarak varoluşsal bir krize yol açabilir. Forbes yazarı Hailey Lennon, düzenleyicilerin bu sektörde “makul düzenlemeler” önermek için bu yeni endüstri hakkında “net bir anlayışa” sahip olmaları gerektiğini belirtiyor. ABD altyapı raporunun 200 sayfalık belgesi, kripto işlemleri için vergi bildirimi şartına sahiptir.

 

Tasarının ifadelerinde bazı revizyonlar olsa da, bazı senatörlerin kripto para madencilerinin ve DeFi platformlarının bu yasadan  nasıl etkileneceği konusunda kafası henüz karışık. Bu nedenle, kripto işlemleriyle uğraşan herhangi bir komisyoncu veya firma, bunları IRS’ye bildirmelidir. Forbes’ta bu konuyla ilgili bir yazı yazan Lennon, diğer endüstri oyuncularıyla birlikte tasarıdaki olası kusurlara işaret ediyor ve şunları vurguluyor:

İlk olarak, IRS, kripto para biriminde vergi kaçakçılığının önemli bir sorun olduğunu veya gözetimi artırmanın vergi kaçakçılığıyla ilgili herhangi bir sorunu iyileştireceğini göstermedi. Daha da önemlisi, tasarı, endüstriyi tam olgunlaşmaya başlarken boğmakla tehdit eden aşırı geniş ve belirsiz bir ağ oluşturuyor. Bu yasa, madencilerin ve Blockchain şirketlerinin ABD’yi terketmesiyle sonuçlanabilir.

 Senatör yeni kripto para yasasına karşı çıktı

Tasarı, kripto para kullanıcıları ve genel endüstri için bazı istenmeyen sonuçlara yol açabilecek “Komisyoncular ve Dijital Varlıklar için Bilgi Raporlamasının Geliştirilmesi” başlıklı bir hüküm içeriyor. IRS’nin 6045(c)(1) bölümü uyarınca, tasarı, “komisyoncu” tanımını dijital varlıkların transferini içeren hizmetleri sağlamaktan sorumlu herhangi bir kişiyi içerecek şekilde genişletiyor. Tanımın aşırı geniş olması ve kimin dikkate alınması gerektiği konusunda kafa karışıklığına yol açması nedeniyle bu, birkaç piyasa katılımcısının kafasını karıştırdı.


Ayrıca, bu geniş tanıma giren kuruluşlar, yeni şartı yerine getirmek için yasal yetkiye sahip olmayabilir. Ve buna madenciler, DeFi ve yönetim token sahipleri gibi oyuncular dahildir. Blockchain Derneği, kripto cüzdan yazılım mühendislerinin de “broker” kategorisine girmesi durumunda, yazılım desteği sunmanın ötesinde bir rolleri olmadığı için işlemleri raporlama araçlarına sahip olmadıklarını açıklıyor. Senato Bankacılık Komitesi’nin önde gelen Senatörü Pat Toomey (R-PA), kripto para endüstrisideki topluluğu desteklemek için sesini yükseltti. Kongreyi altyapı faturasındaki yeni dijital para yasa tasarısını onaylamamaya çağırdı. Toomey, şunları söyledi:

Kongre, özellikle sonuçları tam olarak anlamadan, kripto para birimi için bu aceleyle tasarlanmış vergi raporlama  yasa tasarısında acele etmemelidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!