Şu Ana Kadar Yapılmış En Büyük DeFi Saldırısı Gerçekleşti! İşte Ayrıntılar!

DeFi Birlikte Çalışabilirlik protokolü Poly Network, Binance Binance Smart Chain (BSC), Ethereum (ETH) ve Polygon genelinde büyük bir saldırıya uğradı. Söz konusu Blokchain’lerdeki toplam 610 milyon dolar değerinde varlık üç farklı adrese aktarıldı. Bu, potansiyel olarak tarihteki en büyük defi hack olabilir. Önceki en büyük kripto hack, Coincheck borsasının 530 milyon dolarlık kaybı şeklinde gerçekleşmişti.

Saldırı sonrası zincirler arası işlevler askıya alındı

Saldırı, zincirler arası en büyük DeFi protokolü O3’ün 150 milyon dolarlık işlemi işlemekte zorlanmasıyla ortaya çıktı. Wu Blockchain, O3 protokolünün yüz milyonlarca dolar değerindeki fonları işleme konusunda sorunları olduğunda potansiyel saldırıyı ilk kez bildirdi. O3 protokolü konuya ilişkin olarak şu açıklamada bulundu:

O3 Swap çapraz zincir işlevi, DeFi protokolü Poly Network’ün saldırıya uğraması nedeniyle şu anda askıya alındı. Ekiple iletişim halindeyiz. Lütfen tam işlevselliğe geri dönmek için sabırlı olun. Zincirler arası olmayan işlev mevcut ve normal şekilde kullanılabilir.

Son güncellemeye göre 0x0D6e2 ile başlayan BSC adresi 250 milyon doları aştı, 0xC8a65 ile başlayan Ethernet Square adresi 270 milyon dolar, Polygon adresi ise 85 milyon dolar aldı. Hem DeFi Birlikte Çalışabilirlik protokolü Poly Network hem de O3 protokolü, saldırının ardından zincirler arası işlevleri askıya aldı. Poly Network, saldırıya uğramış hesaplardan kaynaklanan işlemleri kara listeye alma konusunda borsa hizmetlerini uyardı. Ayrıca, bilgisayar korsanlarına yasal işlem yapacaklarını garanti ederken fonu iade etme çağrısında bulundu.

Hack, Diğer DeFi Protokollerine Sıçrayabilir mi?

Bilgisayar korsanlarının para transferi için O3 çapraz zincir protokolünü kullanması ve Poly Network’ün bir birlikte çalışabilirlik protokolü olması nedeniyle hack diğer DeFi projelerini de etkileyebilir. Poly Network ile entegre edilmiş bir düzine proje, potansiyel kayıp tehlikesiyle karşı karşıya olabilir.

DeFi projelerinde artan sayıda kilim çekme ve hack, ekosistemin popülaritesine rağmen önemli bir sorun haline geldi. Daha geçen hafta, başka bir proje Popsicle Finance, bir kilim çekme saldırısında 25 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Geçen yıl içinde bir DeFi protokolünün bir istismarla karşılaşmadığı bir ay olmadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!