Polygon Kurucusundan Önemli Ethereum Açıklaması: Buna Hazır Olun!

Bitcoin hala kripto para alanının en iyi projesi olmaya devam etmesine rağmen Ethereum’un öncü kripto para birimini hızla yakaladığı bir sır değil. Ethereum (ETHh)’un merkezi olmayan finans (DeFi) kullanım durumları, yatırımcıların kripto varlıklarından getiri elde etmek için Blockchain’e akın etmesiyle bu projenin arkasındaki ana katkı olarak görülüyor. Etheruem’un kullandığı Blockchain teknolojisi, Polygon gibi popüler Katman 2 çözümlerine imkân sağlıyor.  Polygon Sandeep’in kurucu ortağı ve COO’su Sandeep Nailwal, önde gelen akıllı sözleşmeler Blockchain’in geleceği hakkında konuşmak için üzere bir röportaj yaptı.

DeFi alanı yükseliyor 

Yakın bir zamanda yaptığı röportaj sırasında Polygon Sandeep’in kurucu ortağı ve COO’su Sandeep Nailwal, Ethereum’un lider katman 1 protokolü olarak Bitcoin’in yerini devralmasının nedenlerinden bahsediyor. Nailwal, DeFi alanının büyümesini bu devir için büyük bir itici güç olarak gösteriyor. Bunun nedeni, merkezi olmayan finans faaliyetlerinin çoğunluğunun, onu “nihai yerleşim katmanı” yapan Ethereum üzerinde gerçekleştirilmesi.  Popülerliği, ETH’yi doğrudan en iyi kripto para birimini geçebilecek bir konuma getiren bir Blockchain olarak daha da değerli olmaya itti. COO, ETH Blockchain’i hakkında şu ifadeleri kullanıyor: 

Er ya da geç, ETH Bitcoin’i geride bırakacak ve küresel standart haline gelecek.  

Nailwal, sunduğu ölçeklenebilirlik çözümleri ile Polygon’un Blockchain’in uzun vadeli başarısında büyük rol oynayacağına dikkat çekiyor. Kurucu ortak, Ethereum veya bir başka kripto paranın Bitcoin’in zirvedeki yerini almasının yanı sıra, Blockchain’in aslında bundan 10 yıl sonra var olmayabileceğini ifade ediyor. Bunun nedeni olarak sınırlı kullanım durumlarını gösteriyor. COO, eğer Bitcoin gelecekte hayatta kalacaksa, bir değişim ve yatırım aracı olmaktan daha fazla işlev sağlaması gerektiğine inanıyor. 

Polygon Sandeep’in kurucuna göre Ethereum (ETH)’un yerini alabilecek bir proje yok 

Zamanla, DeFi ile dikkatleri üzerine çeken ETH ile rekabet etmek isteyen bir dizi proje ortaya çıktı. “ETH katilleri” olarak anılan bu Blockchain projeleri, önde gelen DeFi platformundan pazar payı almak için yükseldi. Bu rekabetçi hareketin ön saflarında yer alan kripto para birimlerinden birisi olan Solana, Ethereum’a karşı ilerlerken muazzam bir şekilde büyüdü. 

Diğer Katman 1 çözümlerinin artan popülaritesine rağmen, Polygon’un kurucu ortağı, Ethereum’u devralabilecek herhangi bir Blockchain olduğuna inanmıyor. Katman 1 çözümü, rakiplerinin yükselişine rağmen pazarın çoğunluk payını korudu. Ethereum büyük olasılıkla öngörülebilir gelecek için pazardaki en üst sıradaki yerini koruyacak. Ve gelecek yıl Blockchain’ine gelmesi planlanan hisse kanıtı ile ETH, hem DeFi hem de kripto alanına hükmedecek. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!