Deutsche Banktan İlginç Ethereum Yorumu: Analist Müjdeyi Paylaştı!

Sosyal medya platformlarını çevreleyen en son olaylar ve kurumsal yatırımcıların ilgisi, ETH için oldukça iyimser bir tablo çiziyor. Kripto YouTuber Lark Davis’e göre, TikTok NFT’leri platformuna entegre ettiğini duyurdu. Bu, Ethereum ve Lil Nas X ve Gary Vee dahil olmak üzere büyük ünlü ortaklarla birlikte bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Immutable X aracılığıyla gerçekleşecek.

Deutsche Bank, Ethereum (ETH)’u dijital gümüş olarak nitelendiriyor

Ünlü analist Lark Davis’e göre, TikTok’un 1 milyar kişiden oluşan topluluğu artık NFT’lere ve temelini oluşturan Ethereum Blockchain’e erişebilecek ve bunlara yatırım yapabilecek. Daha önce, TikTok, Ethereum ve Solana üzerinde çalışan bir müzik akışı platformu olan Audius’u da entegre ettiğini açıklamıştı. Davis ayrıca, Deutsche Bank’tan uzmanların Ethereum’u başlangıçta Litecoin tarafından tutulan bir pozisyon olan “dijital gümüş” olarak adlandırdığını belirtiyor. Alman çok uluslu yatırım bankası, kripto para birimlerinin “görmezden gelinemeyecek kadar önemli” olduğunu ifade ediyor. Deutsche Bank ayrıca 2030 yılına kadar dijital para birimlerinin geleneksel paraları geride bırakacağını tahmin ediyor.

Deutsche Bank ile aynı fikirde olan Davis, merkezi olmayan ekonominin birçok yönünü desteklediği için Ethereum (ETH)’u “dijital petrol” olarak adlandırdı. Analist ayrıca JPMorgan’ın geçen haftaki yatırımcıların Ethereum vadeli işlemlerini Bitcoin vadeli işlemlerinden daha fazla tercih ettiğine ilişkin açıklamasından da bahsetti. Dev banka, ilgideki bu dönüşü “Bitcoin için bir gerileme” olarak nitelendirdi.

Ethereum’dan büyük yükseliş haberleri geliyor

Analist Lark Davis, kurumsal yatırımcıların stake ödülleri, yükseltme etkileri ve üçlü halving etkisi gibi Ethereum ile ilişkili ödülleri beklediğini belirtiyor. Sonuç olarak, ağa akın ediyorlar, büyümesi için önemli bir katalizör haline geliyor ve ardından baskınlığı artırıyorlar. Bunun üzerine, Twitter kullanıcısı Grant Hummer’ın Ethereum’un büyük ölçüde düşük değerde olduğunu söylediği yakın tarihli bir tweet’ini alıntılıyor. ETH şu anda Hummer’ın değer verdiğinin yaklaşık yarısı olan 367 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Ayrıca, bir Fransız finansal hizmetler şirketi olan Societe Generale, Ethereum’un merkezi olmayan organizasyonu MakerDAO’da tahvil kullanmayı önerdi. Davis, esasen, şirketin MakerDAO’nun DAI sabit paralarını almak için tahvillerini teminat olarak kullanmak istediğini açıkladı.

Sosyal medya şirketlerine gelince, Twitter bu hafta NFT profil resimleri için doğrulama rozetinin önizlemesini yaptı. NFT doğrulandıktan sonra kullanıcıların NFT profil resminde küçük bir Ethereum logosu görünecek. Davis, platformun CEO’su Jack Dorsey’in uzun süredir Bitcoin fanatiği olmasına rağmen Twitter’da Ethereum’un benimsendiğini gösteriyor. Ayrıca, Dogecoin gibi diğer Blockchain’ler, Ethereum’un ekosistem faydalarından yararlanmaya çalışıyor. Bu yazı itibariyle ETH, gün içinde yüzde 4,1 artışla 3.111 dolardan işlem görüyor. Kripto alanının geri kalanı gibi, varlık da Çin’in sertleştirilmiş kripto düzenlemesinin getirdiği geçen cuma günkü düşüşten sonra toparlanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!