Bu Metriklere Dikkat, Bitcoin Dip Yaptı mı?

Bitcoin (BTC)’in henüz dip seviyesine ulaşmadığına dair yaygın bir kanaate rağmen, bazı göstergeler düşük seviyenin zaten gerçekleştiğini gösteriyor. BTC’nin henüz dibi görmediği iddiasını destekleyen bazı teknik göstergeler var. Bununla birlikte, diğer göstergeler Bitcoin’in değerinin düşük olduğuna işaret ediyor. İşte detaylar…

İşte bakılması gereken sinyaller

Harcanmamış işlem çıktısına (UTXO) ve madenci istatistiklerine dayanan göstergeler, Bitcoin’i bir yıldan fazla tutmak için iyi nedenler ortaya koyuyor. Uzun vadeli sahipler için bu göstergeler, Bitcoin (BTC)’in değerinin düşük olup olmadığına dair hissi ölçmek için hayati önem taşıyor. CryptoQuant’ın zincir üstü analiz verilerine göre, MPI’de (Madenciler Pozisyon Endeksi) bir artış var. MPI, tüm madencilerin çıkışlarının 365 günlük hareketli ortalamasına oranıdır. Madenciler daha az kar gördükçe MPI artıyor, oysa madencilik zorluğu yüksek. Veriler, önceki döngülerde tipik olarak piyasa diplerinden önce gelen bir madenci teslim olma olayını gösteriyor.

Öte yandan, bazı diğer döngüsel göstergeler Bitcoin’in dibe yakın olduğunu gösteriyor . Mevcut durumda, göstergeler kripto piyasasının gerçekleşmemiş büyük bir kayıp olduğuna işaret ediyor. Net Gerçekleşmemiş Kar/Zarar (NUPL), Piyasa Değeri ile Gerçekleşen Değer Oranı (MVRV), Gerçekleşen Üst Sınır-UTXO Yaş Bantları, Harcanan Çıktı Kar Oranı (SOPR) ve Puell Multiple aynı yöndedir. Ayrıca, Bitcoin (BTC) hacimleriyle ilgili veriler, değer alanı 10.000 dolar civarında çok düşük olduğu için fiyatın mevcut aralıkta konsolide edilmesi gerekebileceğini gösteriyor.

Analistler Bitcoin fiyatı için tahminlerde bulunuyor

ghoddusifar, CryptoQuant’ta, ”mevcut kontrol fiyatı etrafındaki mevcut aralıktaki dalgalanmalar 17.000 ila 22.000 dolar arasında değişebilir” diye tahminde bulundu. CoinMarketCap’e göre, Bitcoin (BTC) son 24 saatte yüzde 2,38 artışla 21,001,28 dolardan işlem görüyor. Yüzde 0.79’luk haftalık sapmaya göre Bitcoin’de hafif bir değişiklik var. Haftalık mum 200 haftalık hareketli ortalamanın altında kapandığı için Bitcoin’in geçen haftaki kapanışı olağandışıydı . Bu gösterge, yatırımcılar tarafından Bitcoin’in destek seviyesini ölçmek için önemli olarak kabul edilir. Bir kripto meraklısı olan MMCrypto, Bitcoin’in ciddi şekilde düşük değerde olduğunu düşünüyor ve “Bitcoin şu anda ciddi şekilde düşük değerde. 4.5 yıl önceki fiyatla aynı. Ve döviz arzı ikiye katlandı” dedi.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Hedge fon yöneticisi Seth Klarman ise, kripto para birimleri konusunda oldukça şüpheci olan milyarderler arasında yer alıyor. Boston merkezli Baupost Group’un başkanı kripto yatırımcılarının sonunun gözyaşlarına boğulabileceğini tahmin ediyor .

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!