Kurumsal Yatırımcılar, Bu 4 Altcoin’i Satıyor!

Son 10 haftanın en büyük çıkışlarının yaşandığı bu hafta, birçok yatırımcı için kritik bir öneme sahip. Öte yandan kurumsal yatırımcıların altcoin yönelimleri, diğer yatırımcılara kripto para piyasasında ışık olmaya devam ediyor! Kurumsal para buraya akıyor! İşte detaylar…

Piyasa büyük çıkışlarla karşı karşıya!

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz hafta dijital varlık yatırım ürünleri piyasası 32 milyon dolarlık çıkışla karşı karşıya kaldı ve bu seviye, CoinShares haftalık raporuna göre Aralık 2022’den bu yana gerçekleşen en büyük çıkış olarak karşımıza çıkıyor. Hafta ortasına kadar gerçekleşen 62 milyon dolarlık çıkışlar birçok yatırımcıyı tedirgin etse de, Cuma gününe kadar 30 milyon dolarlık girişle beraber piyasalardaki genel görüntü iyileşti.

Olumsuz duygu, toplam 25 milyon dolarlık çıkış gören Bitcoin’de yoğunlaşırken, short Bitcoin yatırım ürünleri 3,7 milyon dolarlık giriş gördü. Çıkışlara rağmen piyasa geneli, Bitcoin fiyatlarının hafta boyunca yüzde 10 artmasıyla olumlu fiyat takdiri gördü. Bu, yönetilen toplam varlıkların (AuM) Ağustos 2022’den bu yana en yüksek seviyesi olan 30 milyar dolara yükselmesine yol açtı.

Bu ikilemin bir açıklaması, borsada işlem gören ürün (ETP) yatırımcılarının, daha geniş piyasaya kıyasla ABD’deki son düzenleyici baskılar konusunda daha az iyimser olabileceğidir. Bir diğer yandan lider kripto para birimi BTC, yaklaşık 25 milyon dolar değerinde çıkışa tanık olurken, short Bitcoin yatırım ürünleri 3.7 milyon dolarlık girişle karşı karşıya kaldı ve 38 milyon ABD Doları ile YTD’deki en büyük girişlerden bazılarını gördü. Bununla beraber 158 milyon dolarlık YTD girişi gören Bitcoin’in arkasından geliyor.

Bu altcoin projeleri büyük çıkışlar gördü!

Bir diğer yandan olumsuz duygu sadece Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Lider altcoin Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM), Polygon (MATIC) ve Avalanche (AVAX) sırasıyla 7,2 milyon dolar, 1,6 milyon dolar, 0,8 milyon dolar ve 0,5 milyon dolarlık çıkışlar gördü. Bununla beraber giriş gören altcoinler ise Aave, Fantom, XRP, Binance ve Decentraland olarak açıklanıyor.

Blockchain hisse senetleri ise art arda 6 haftadır girişler görüyor. Geçtiğimiz hafta 9.6 milyon dolarlık giriş gördü. Birçok uzmana göre blockchain hisse senetleri yatırımcılar arasında daha yapıcı bir duyguya işaret ediyor. Genel olarak, kripto para piyasasındaki karışık duygu, düzenleyici baskılar ve diğer dış faktörler karşısında yatırımcıların belirsizliğini yansıtıyor olabilir. Piyasa gelişmeye devam ettikçe, yatırımcıların buna nasıl tepki vereceği ve portföylerini buna göre nasıl ayarlayacağı henüz belli değil.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!