CryptoVantage Araştırması: Kripto Para Yatırımcılarının Yüzde 75’i Karda!

CryptoVantage tarafından yapılan bir araştırma, 4 katılımcıdan 3’ünün kripto para birimi yatırımlarından kar elde ettiğini gösteriyor. Dijital varlıklar, ortalama bin yıllık portföyün yüzde 12’sini oluşturuyor.

Anketin ortaya koyduğu sonuçlara göre farklı kuşakların kripto para yatırımları değişkenlik gösteriyor

CryptoVantage’a tarafından “Kriptoya Yatırım Yapan Kuşak Felsefeleri” olarak adlandırılan yeni rapor, dijital varlıklarının popülaritesinin yaşa göre değiştiğini ortaya koyuyor. 1965 ile 1997 arasında doğan 1.044 kişiyle yapılan anket X Kuşağı (1965-1980), Xennials (1970’lerin sonundan 1980’lerin başına kadar) ve Milenyum ve Y kuşağını (1981-1995) içeriyor. Bitcoin ve altcoin yatırımları, üç neslin en yükseği olan ortalama bin yıllık portföyün yüzde 12’sini alıyor.

Ortalama Xennials ve X kuşağı portföyleri, kripto para birimlerine sırasıyla yüzde 9,2 ve 6,3 oranında yatırım yaptı. Milenyum kuşağı diğerlerine göre oransal olarak daha fazla hisseye sahip olmasına rağmen, kâr kaydetmede öncü olmadılar. Rapora göre en büyük toplam yatırıma sahip Xennials, yüzde 80,5 ile dijital varlıklarından kar elde etme olasılığı en yüksek olanlar. Buna karşılık, Y kuşağının ve X kuşağının yüzde 76,2 ve 71,5’i yatırımlarından kâr etti.

Genel kripto para algısı

Çalışma, tüm nesiller arasında, Bitcoin (BTC)’in en popüler kripto para birimi olduğunu gösteriyor. Milenyum ve X kuşağı, ikinci tercihleri ​​olarak Ethereum (ETH)’a ve üçüncü tercihleri ​​olarak Dogecoin (DOGE)’e yatırım yapıyor. Xennials ise ETH yerine Bitcoin Cash (BCH) ve DOGE’u seçiyor. Ayrıca, Milenyum kuşağının çoğunluğu Coinbase’in hizmetlerini tercih ediyor. Ancak bir dizi Xennials, Bitcoin IRA (Bireysel emeklilik hesabı) gibi hizmetleri tercih ettiğini açıklıyor.

Raporun vurguladığı gibi kripto para yatırımlarının en popüler nedeni merak. Bunu, yüksek kâr sağlamak takip ediyor. Tüm katılımcıların yaklaşık yüzde 39’u ayrıca milyarder kripto yatırımcısı Elon Musk’ın ekosistem için faydalı olduğunu açıkladı. Aynı fikirlere inanma olasılığı en düşük olan X kuşağıydı; bununla birlikte, kriptoyu geleceğin para birimi olarak görme olasılıkları hem Y kuşağı hem de yeni nesil kuşağından daha yüksek. Raporun ortaya koyduğu bir sonuç da şu şekilde:

Xennials, güvenlik ve şeffaflık sunduklarına ve muhtemelen onlara daha fazla bağımsızlık vereceklerine inandıkları için kripto para birimlerine yatırım yapmaya başlama olasılığı en yüksek olanlar.

Yaygın dolandırıcılık ve şifre kaybı

Daha önce şirket, kripto para birimi depolama ve şifreler hakkında başka bir araştırma yayınladı. Ankete katılan 1.021 dijital varlık sahibinden yüzde 39,7’si şifrelerini unuttuğunu belirtiyor. Şifrelerini kurtaramayan yüzde 4,4 ortalama 2,134 dolar kaybetti. Ayrıca, katılımcıların yüzde 20’si şifrelerini bir kâğıda yazdıklarını kaydediyor.

ABD’li Bitcoin ve diğer altcoin yatırımcılarının yüzde 32,6’sı kripto dolandırıcılığının kurbanı olduğunu belirtiyor. Bu kişilerin kayıpları ise ortalama 538 dolar oldu. Kötü deneyimlere ve büyük güven sorunlarına rağmen, yatırımcılar hala yatırımlarını sürdürme eğiliminde. Makale, gelecekte bu tarz yatırımlar yaparken uygun araştırma yapılmasını tavsiye ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!