DeFi Odaklı Altcoin Son 24 Saatte Yüzde 40 Artış Kaydetti: Ralli Devam Edebilir!

Piyasa değerine göre altıncı en büyük DeFi protokolü ve yirmi yedinci en büyük kripto para birimi olan Avalanche (AVAX)’ın fiyatı, çarşamba günü yüzde 40’ın üzerinde bir artış kaydetti. Altcoin projesinin fiyatı 21.54 dolarlık günlük dip seviyesinden sıçrayarak 33.71 dolar ile üç ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

Altcoin projesindeki fiyat artışının sebebi Avalanche Rush teşvik programı olabilir

DeFi protokolü, fiyatını aylık en düşük seviye olan 9.34 dolardan üçe katlıyor. AVAX, son zamanlardaki büyük yükselişi nedeniyle kripto piyasasının en büyük ikinci kazananı oldu. Mevcut fiyat artışı, altcoin projesinin yeni zirvelere ölçeklenmesine yardımcı olmak için 180 milyon dolarlık bir “likidite madenciliği teşvik programının” son duyurusuna bağlanıyor. “Avalanche Rush” başlıklı teşvik programı, ağın en iyi DeFi protokolleri AAVE ve CURVE’den başlayarak platformuna daha fazla DeFi protokolü çekmesine yardımcı olmak için ayarlanıyor.

Avalanche Foundation, Aave kullanıcıları için 20 milyon dolara kadar AVAX ve Curve kullanıcıları için 7 milyon dolara kadar AVAX tahsis etti. İkinci aşamada protokole daha fazla fon tahsis edilecek. Altcoin, platformunda daha fazla protokol içerdiğinden, Rush programıyla kitleler için daha ucuz DeFi işlevselliği getirmeyi umuyor. Avalanche Vakfı Direktörü Emin Gün Sirer bu program hakkında şu ifadeleri kullanıyor:

Avalanche Rush, kullanıcıların Avalanche’ın gücünü görmeleri ve merkezi olmayan finansın en uç noktasındaki canlı topluluğa dalmaları için bir vitrin olacak. Aave, Curve ve Avalanche kombinasyonu, DeFi kullanıcılarının heyecan duyacağı gerçekten ilginç sinerjiler yaratacak.

DeFi dünyası İçin Avalanche (AVAX) Building L2 çözümleri

Özellikle artan NFT ve DeFi popülaritesinin ardından Ethereum ekosistemi üzerindeki artan yük, ağın herkesi barındırmasını oldukça zorlaştırıyor. Katman-2 çözümlerinin popülaritesinin son zamanlarda artmasının nedeni bu olarak görülüyor. Avalanche, ucuz işlem maliyeti ve hızlı işlem işleme özelliğiyle Defi ekosistemi için L2 işlevi görebilir. Curve Finance CEO’su Michael Egorov’un altcoin ve DeFi hakkındaki yorumları ise şu şekilde:

DeFi giderek daha popüler hale geldikçe, Ethereum Blockchain’inin şu anda tüm aktiviteye uyması için mücadele ettiği ortaya çıkıyor. Bu nedenle diğer zincirlere ve L2’lere genişlemek önemlidir. Eşsiz merkezi olmayan konsensüs mekanizması, yüksek verim ve düşük işlem ücretleri ile Avalanche’ı mükemmel bir fırsat olarak görüyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!