Elon Musk’tan Kripto Para Camiasına Destek Geldi: Beyaz Saray’a Tepki Gösterdi!

Kripto para sektörü, yıllardır farklı sorunlar yaşarken, son günlerdeki ABD altyapı yasası’ndaki vergilendirme girişimi en tartışmalı konu haline geldi.

Elon Musk kararın aceleye getirildiğini savunuyor

Tüm gözler, bugün gerçekleşmesi planlanan ve potansiyel olarak ABD’deki kripto işletmelerinin kaderini belirleyecek Senato oylamasına çevrildi. Biden yönetiminin son dakikada önerilen tartışmalı kripto para değişikliğini onayladığı bir zamanda, Elon Musk’ın bu konuda milletvekillerine bir tavsiyesi var:

Acele ile hazırlanmış yasa tasarısını zorunlu kılan bir kriz oramı yoktur.

Musk, kripto para ekosisteminin hala gelişme aşamasında olduğunu ve kazananları ve kaybedenleri seçmek için doğru zaman olmadığını savundu. Musk’ın Yorumları, Coinbase CEO’sunun hangi kripto temel teknolojilerinin uygun olup hangilerinin olmadığına karar verebilecek son dakika değişiklik teklifi hakkındaki tweetine yanıt olarak geldi. 1 trilyon doların üzerinde olduğu tahmin edilen ABD ltyapı asası, kripto  ekosistemi üzerinde 28 milyar dolarlık bir vergi yükü uygulayacak bir kripto vergilendirme hükmünü öngörüyor. Tasarı onaylandığında, kripto para “broker’ların” vergi yükümlülüklerini IRS’ye bildirmelerini gerektirecek. Kripto para topluluğu, yazılım geliştiricilerin, düğüm operatörlerinin, madencilerin ve diğer birçok kişinin bu tanıma düştüğünü söyleyen yasadaki broker tanımına karşı çıktı. Bu kişiler veya şirketler, gerekli bilgilere sahip olmadıkları için kripto  vergi raporlama yükümlülüklerini pratikte uygulayamazlar.

 Kripto para sektörüne darbe vurabilir

Kusurlu yasa tasarısında yapılan birkaç değişiklik çağrısından sonra, yasa tasarısına dahil edilecek iki değişiklik önerisi var. İlk teklif, Senatörler Ron Wyden, Cynthia Lummis ve Pat Toomey tarafından Çarşamba günü yapıldı ve Bitcoin madencilerini, cüzdan geliştiricilerini, kripto para doğrulayıcılarını ve protokol geliştiricilerini vergi raporlamasından muaf tuttuğu için daha kapsayıcı bir teklif olarak görülüyor.

Son dakikada yapılan ikinci teklif, Senatör Rob Portman ve Mark Warner tarafından, yalnızca Proof-Of-Work doğrulayıcılarını ve geliştiricilerini “imkansız” vergi raporlama kriterlerinin dışında bırakan teklif edildi. Ancak, bu eklif Beyaz Saray’ın desteğini aldı ve bildirildiğine göre hazine sekreteri Janet Yellen de tasarı için lobi çalışmaları yapıyor. Bu teklif, senatoda onaylanırsa, çoğu kişi bunun Merkeziyetsiz Finans (Defi) işletmelerinin ABD dışında bir ülkeye göç etmelerine neden olacağını söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!