Ünlü CEO: Ucuza Kripto Para Satın Alma Fırsatı!

Kripto borsası Binance’in CEO’su Changpeng  Zhao “CZ”, Cuma günü gerçekleştirdiği açıklamada, kripto para fiyatlarında yaşanan son düşüşün bir birikim yapmak adına iyi zamanlardan olduğunu söyledi.

CEO, sektör ile ilgili düşüncelerini paylaştı

Bankless podcast’i sırasında konuşan CZ, ekstra nakite sahip yatırımcıların ayı piyasası döneminde daha fazla kripto para satın almayı düşünmeleri gerektiğini ve “satın almak için uygun bir zaman” olduğunu düşüncelerinde yer veriyor. Binance CEO’su, fiyatlarda meydana gelen düşüşlerin ardından yakın zamanda lider kripto para birimi Bitcoin(BTC) satın alımı gerçekleştiren Michael Saylor ve El Salvador Başkan’ı Nayib Bukele’nin beğenisini topladığı görülüyor. CZ, trader’ların mevcut ayı piyasasında dayanabilmeleri halinde, bir sonraki boğa koşusunda çok daha fazla hisseye ve kazanca sahip olacaklarını söylüyor:

Daha uzun vadeli bir bakış acısına bakılmalı, sektör kalıyor. Geliştirilen daha fazla uygulama var, sektörde daha fazla insan var, beş, on, yirmi yıllık ufuklara bakarsak kripto endüstrisi büyüyecek.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Ancak Binance CEO’su CZ, kısa vadeli görünüme bakıldığında ise belirsizliğini koruduğunu ve önümüzdeki günlerde piyasaların toparlanabileceğini veya daha da düşebileceğini belirtiyor.

Ayı piyasası kripto para birimlerine nasıl yansıyacak?

CZ, ayı piyasasının dört yıllık bir döngünün parçası olabileceğini ve kripto para birimlerinin fiyatlarında uzun süreli düşüşler meydana gelmesine işaret ettiğini söylüyor. Ancak, yükselen enflasyon oranlarıyla birlikte insanların kripto para birimlerini benimsemeye başladıklarını, olası sorunların kripto piyasalarına yönlendirdiğini gördüklerini belirtiyor.

Ayrıca işletmelere piyasalardaki zayıflığı gidermek adına en az 10 yıllık nakit arzı bulundurmalarını tavsiye ettiğini söylüyor. Kripto şirketleri için token’ler nedeniyle daha kolay olduğunu düşündüğü bir durum. CEO CZ, Binance’in kripto kışına dayanabilecek kadar elinde  yeterli rezervi bulundurduğuna ve de sahip olduğunu söylüyor.

DeFi’yi gelecek olarak gördüğünü söylüyor

Ayrıca Binance CEO’su, merkeziyetsiz borsaların eninde sonunda merkezi benzerlerini geride bırakacağını ve bunun beklenebilir olduğunu söylüyor. CZ, böyle bir senaryonun önümüzdeki beş ila on yıl içinde gerçekleşebilme durumunun olduğunu söylüyor. Merkezi borsaların kripto para piyasaları adına hala bir rol oynamasını beklerken, DeFi aracılığıyla büyük bir ticaret gerçekleştirilecek. Ayrıca Bitcoin’i en merkiyetsiz para birimi olarak gördüğünü belirtiyor. Çünkü CZ, Binance’in bir banka veya “Facebook” gibi bir kuruluş olmak istemediğini sözlerinde belirtiyor. Borsanın sonunda Google gibi global anlamda bir alan olmayı hedeflediğini ve burada Web3 alanı için bir dizi araç sağladığını söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!