Kritik Metrik Açıklandı: Kripto Para Piyasasında Boğa Sinyali Yok!

Kripto para piyasası bir boğa koşusunun başlamasını beklerken, tüm göstergelerin böyle bir hareketliliği işaret etmediği belirtiliyor. Teknik göstergelere bakıldığında, kripto para piyasalarının şu anda düşüş eğilimini sürdürmeye devam ettiği aktarılıyor. Aynı zamanda, bir sonraki potansiyel boğa koşusu adına henüz herhangi bir yukarı yönlü kırılma görülmedi. Bu arada analistler, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC), daha fazla kazanç adına önemli bir kırılma noktası olan 20 bin dolarlık bölge yakınlarında işlem görmeye devam ettiği görülüyor.

Kripto para piyasaları içerisinde düşüş trendi devam ediyor

Analistler, piyasanın şu anda baz maliyeti gerçekleştirdiğini ve bunun sonucu olarak da ayı piyasası içerisinde devam ettiği anlamına geldiğini öne sürüyor. Crypto Quant tarafından belirtilenlere göre, piyasa düşüş trendini koruyor. Henüz bir sonraki boğa koşusu için ise bir onay kırılması bulunmadığı da aktarılanlar arasında. Bu, Gerçekleşen Değere Göre Piyasa Değerine (MVRV) bakıldığında alt bölgede olmasına rağmen gerçekleştiği anlamına gelmektedir. Crypto Quant tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Düşüş trendini koruyoruz ve MVRV’ye göre dip bölgesinde olmamıza rağmen bir sonraki boğa koşusunun onayını henüz alamadık.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Yukarıda aktarılan sonuca bakıldığında, düzeltilmiş çıktı kar oranının değerlendirilmesine dayanarak yapıldığı bildirildi. Zincirdeki harcamaları kazanç veya zarar olarak takip etmek adına kullanılan bir ölçüm olduğu bilinmektedir. Bu metrik, fiyat eğilimlerini belirlemek için de kullanılabilmektedir. Yapılan bir diğer açıklama ise şu şekilde:

Zarar oranlarına baktığımızda, ayı sırasında, taban maliyetin altındaki uzun gerçekleşme dönemlerinin kazanca dönüşmesi için direnç bulduğunu görüyoruz.

Fiyat seviyesinde dalgalanmalar yaşanıyor

Kripto para piyasalarını izleme platformu CoinMarketCap verilerine göre, lider kripto para birimi Bitcoin son 24 saat içerisinde yüzde 1.12 düşüş gerçekleştirdi ve şu anda 19.843.32 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. 20.300 dolar seviyesi yakınlarında işlem görmesinin ardından BTC, kritik işaretin altına keskin bir şekilde düşüş yaşadı. Haftadan haftaya bazda, BTC yüzde 4,05 düşüş gerçekleştirdi.

Diğer yandan lider altcoin projesi Ethereum (ETH), opsiyon piyasasında büyük açık ilgi ile yüksek bir hareketlilik yaşıyor. Aslında, 8,20 milyar dolarlık ETH seçenekleri açık faizi, son verilere göre Bitcoin’in 5,40 milyar dolarlık fiyatının çok üzerinde yer aldığı aktarıldı. Bunlarla birlikte, Ethereum’un açık ilgi alanına bakıldığında tüm zamanların en yüksek seviyesini işaretlediği bildiriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!