Bir Kripto Para Firması Daha Çekim İşlemlerini Durdurdu! İşte detaylar

Brezilya’da bulunan kripto para ödünç verme platformu BlueBenx’e ait 32 milyon dolarlık (veya 160 milyon Brezilya reali) bir saldırı sonrasında platformda yer alan 22 bin kullanıcısının tamamının fonlarını geri çekmesini engellediği duyuruldu. Saldırıyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapılamamakla birlikte, şirket çalışanlarının çoğunun işten çıkarıldığı iddialar arasında yer alıyor.

Bir kripto para firması daha işlemlerini durdurdu!

Kripto para platformu BlueBenx, geçtiğimiz süreçte çoğu token projesinde çöküşlerin yaşanmasına neden olan kripto kışında fahiş getiri vaatlerini yerine getiremeyen, büyüyen kripto şirketleri listesinde yer alıyor. Brezilyalı kripto firması, çeşitli kurum içi kazanç yolları aracılığıyla kripto para birimlerine yatırım yapan kullanıcılar adına yüzde 66’ya varan getiri sözü verdiği belirtiliyor.

Yerel haber kurullarından biri olan Portal do Bitcoin, sunduğu bir raporda, BlueBenx’in “son derece agresif” bir saldırıya maruz kaldığını ve ardından sistemdeki her türlü para çekme işlemini durdurduğunu açıkladı. BlueBenx firmasının avukatı Assuramaya Kuthumi’ye göre, gerçekleştirilen saldırı, iddia edilen hack’le ilgili netlik eksikliği göz önüne alındığında, yatırımcıların inanmakta zorlandıkları 32 milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Portal do Bitcoin’e konuşan isminin açıklanmasının istemeyen bir yatırımcı ise olayla ilgili olarak şunları söylüyor:

Bence bunun kesinlikle bir dolandırıcılık olma olasılığı yüksek. Çünkü tüm bu hacker saldırısı hikayesi bir sürü saçmalık gibi görünüyor, onların uydurduğu bir şey olduğunu düşünüyorum.

Yaşanılan dolandırıcılık olayları sonrasında yatırımcıların yön değiştirdiği görülüyor

Yatırımcılar arasındaki güven eksikliğinin ise, yüksek getiriler sunan çok sayıda kripto para platformunun geçmişte benzer sorunları yaşadıklarına dair iddialarda bulunmalarıdır. Burada, kullanıcılara daha önce vaat edilen getirileri yerine getirme konusundaki yetersizliklerini gizlemeye çalışırken, fonların çekilmesini durdururlar. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Daha önce de yaşanılan olaylarda olduğu gibi, yüksek getirili hizmetlerde artan riskler göz önüne alındığında, kripto para yatırımcılarının artık daha güvenli stratejiler olarak daha düşük riskli kripto getirilerini denemeye başladıkları görülmektedir.

Avustralyalı bir fintech şirketi olan Block Earner, bu getirilerin “daha ​​az riskli versiyonunu” arayan yatırımcı sayılarında bir artışa tanık olduklarını belirtiyor. Şirketin genel müdürü Apurva Chiranewala gerçekleştirdiği bir konuşmada şunları söylüyor:

Bu getiriler için risklerin önemli ölçüde arttığını göz önüne aldığımızda, bu insanların aslında bizimle ilişki kurmaya başladıklarını görüyoruz. Çünkü biz bu çift haneli iade ürünlerinin daha az riskli versiyonlarına benziyoruz.

İnverter duyarlılığındaki bu değişimin bir sonucu olarak, Block Earner gibi kripto şirketlerinin, bu alana artan ilgi sebebiyle aynı anda kurumsal ürünler oluşturması gerektiği bildiriliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!