Bu Kripto Para Borsası İçin Söylentiler Büyük: Hacklendi mi?

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere 2022’nin sonundan bu yana oldukça artan hack saldırıları devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırıların ardından bir kripto para borsası daha hackerların saldırıları altında kaldı. Aktarılan veriler bu kripto para borsasının büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor! İşte detaylar…

Kripto para borsası Remitano hacklendi

Kripto para dünyası birçok hack saldırısıyla karşı karşıya kalırken son olarak güvenlik şirketi Cyvers tarafından aktarılan veriler, birçok yatırımcının dikkatini çekti. Son olarak Cyvers, yayınladığı bir raporda popüler kripto para borsası Remitano’nun saldırıya uğradığını yazdı. Bununla beraber aktarılan verilere göre platform, üç farklı zincirde 2.7 milyon dolarlık büyük bir zararla karşı karşıya gözüküyor. Bununla beraber güvenlik şirketi aktardığı verilerde yapay zeka ile öğrenmeye dayalı sisteminin Remitano borsasında birden fazla anormal işlem tespit ettiğini ve bunun da Ethereum, Tron ve Binance Smart Chain ağlarından fonların çalınmasıyla sonuçlandığını söyledi.

Aktarıaln verilere göre güvenlik şirketi Cyvers, popüler kripto para borsasının yaşadığı saldırının ardından Remitano ekibiyle görüşme konusunda ısrarcı oldu ve taleplerini iletti. Bununla beraber Cyvers, Ethereum’daki 1.4 milyon USDT ve Tron’daki 537 bin USDT’nin dondurup kurtarılabildiğini ve Remitano kullanıcılarının daha fazla zarar görmesini önlediğini açıkladı.

Durumu belirsiz fonlar var

Öte yandan borsanın aktardığı verilere göre Binance Smart Chain üzerinde yer alan 763 bin dolarlık fon ise hala kayıp gözüküyor. Henüz detaylı bilgi paylaşılmasa da kayıp verisi paylaşılırken Cyvers, olayı araştırmak ve hackerların izini sürmek için Remitano ve diğer ilgili taraflarla yakın bir şekilde çalıştığını söyledi.

Birçok yatırımcının takip ettiği küçük borsalardan Remitano, bu hack saldırısıyla derinden sarsılsa da Cyvers tarafından gerçekleştirilen yeni güvenlik önlemleri bazı yatırımcılara güven sağlıyor. Yatırımcı sayısına göre diğer borsalara kıyasla daha küçük olan Remitano, bu olayın ardından coin yatırma ve çekim işlemlerinin askıya alındığını da duyurdu. Bununla beraber bu işlemlerin geri açılmasına yönelik de açıklamalarda bulunarak maksimum 48 saatlik bir süreç yaşanılacağı aktarılıyor. Bir diğer yandan 2022’den bu yana oldukça artan hack olayları nedeniyle önde gelen kripto para uzmanları yatırımcıların piyasaya ve hack olaylarına karşı dikkatli olmasını öneriyor ve piyasaya karşı dik duruşa işaret ediyorlar. Bununla beraber BTC gibi büyük coin’lerde yaşanan düşüşün yakın zamanda tersine dönebileceğini aktarıyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!