Detaylar Açıklandı: Sony Bu Kripto Para Şirketi İle İşbirliği Yapıyor!

Kripto paralar ve blockchain dünyası günden güne büyürken, dev şirketlerden gelen yatırımlar da piyasaya yönelik benimsenme oranlarını artırıyor. Sony Network Communications, küresel web3 altyapısını geliştirmek için kripto para şirketi Startale Labs’e 3,5 milyon dolar yatırım yaptı! Peki, bu ortaklıkla beraber neler değişecek? İşte detaylar…

Sony bu blockchain şirketi ile anlaştı

Sony Network Communications kısa bir süre önce web3 sektörünü geliştirmeye adanmış gelecek vaat eden bir teknoloji şirketi olan Startale Labs’e 3,5 milyon dolar yatırım yaparak web3 altyapısına olan bağlılığını pekiştirdi. Bu stratejik ortaklık, Sony’nin telekomünikasyon ve diğer sektörlerdeki kapsamlı deneyiminden de yararlanarak küresel bir web3 altyapısı kurmayı amaçlıyor. Astar Network’e temel katkıda bulunan Startale Labs, “Milyarlar için Web3” inşa etme misyonunu üstleniyor. Sony’nin finansal desteğiyle şirket, işgücünü iki katına çıkararak 15’ten 30’a çıkarmayı planlıyor. Bu aynı zamanda Astar Network ve Polkadot’a daha fazla katkıda bulunmasına ve Ethereum için yeni projelere başlamasına olanak tanıyacak.

Sony’nin Startale Labs’e yaptığı yatırım, özellikle ABD’deki düzenleyici belirsizlik nedeniyle odak noktası Silikon Vadisi’nden Asya ve Pasifik pazarlarına kayarken, blockchain endüstrisine olan bağlılığının altını çiziyor. Bu hamle, Sony’nin blockchain teknolojisine yönelik önceki girişimleriyle de uyumlu. Sony Network Communications Inc. Başkanı ve Temsilci Direktörü Jun Watanabe, Startale Labs’e yönetici olarak katılacak. Genel olarak bu hamle, web3 gelişimini teşvik etmeyi amaçlayan kuluçka programlarına ortaklaşa ev sahipliği yaparak zaten işbirliği yapan iki şirket arasındaki ilişkinin derinleştiğini gösteriyor.

Sony, kripto para dünyası için Asya ve Ortadoğu’ya açılmak istiyor

Sony’nin Startale Labs’e başka bir destekçi olmadan doğrudan yatırım yapma kararı, şirketin web3 altyapısının potansiyeline olan güvenini vurguluyor. Bu ortaklık aynı zamanda Startale Labs’in gelişmiş teknolojilerini ve uzmanlığını Sony’nin gelişmiş deneyimi ve iş alanlarıyla birleştirecek. Bu, web3‘ün küresel çapta benimsenmesi için güçlü bir güç oluşturabilir. Startale Labs CEO’su Sota Watanabe, Amerika Birleşik Devletleri’nin dijital teknolojinin ilerlemesi konusundaki kararlılığına ilişkin şüphelerini dile getirdi. Watanabe’ye göre Asya bölgesi, Sony’nin ve Startale’nin misyonunu destekleyecek düzenlemeler yaratmaya çok daha açık:

ABD hükümeti kriptoyu kullanılabilir hale getirme konusunda tereddütlü. Düzenlemeler gittikçe sıkılaşıyor. Çin, Singapur, Japonya ve Kore bunun bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Sony ve Startale Labs şimdi küresel pazar için çığır açan web3 kullanım örnekleri ve değeri yaratmaya hazırlanıyor. Bu işbirliği, Sony’nin kripto para girişimlerine devam eden bağlılığının ve küresel web3’ün benimsenmesine yönelik vizyonunun bir göstergesidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!