Elon Musk Müjdeyi Verdi: Dogecoin Fırladı Gitti!

Dogecoin (DOGE), milyarder iş adamı Elon Musk’ın bir akıllı telefon çıkartacağı söylentileri arasında, olası bir Dogecoin entegrasyonu beklentisiyle tekrar yükselişe geçti. İşte detaylar…

Elon Musk’ın akıllı telefon çıkarabileceğini açıklaması Dogecoin fiyatını uçurdu

Dogecoin, Twitter’ın sahibi milyarder iş adamı Elon Musk’ın, Google ve Apple’ın Twitter’ı uygulama mağazalarından kaldırması durumunda “alternatif bir telefon” çıkartmayı düşüneceğini açıklamasının ardından son 24 saatte yaklaşık yüzde 12’lik bir artışla 0,092366 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Musk, bu durumun gerçekleşmemesini tercih edeceğini iddia ederken, başka seçeneği yoksa bir akıllı telefon çıkarabileceğini söyledi.

Açıklama, Apple ve Google’ın Twitter’ı uygulama mağazalarından çıkarması durumunda milyarderin bir akıllı telefon üretmesi gerektiğini iddia eden Amerikalı Yorumcu Liz Wheeler’ın yorumlarına yanıt olarak geldi. Liz Wheeker konu hakkında yaptığı paylaşımda ”Adam Mars’a roket yapıp gönderiyor, aptalca küçük bir akıllı telefon kolay olmalı, değil mi?” Elon Musk ise Amerikalı yorumcuya şu sözlerle cevap verdi:

Umarım iş o noktaya gelmez ama evet başka çare yoksa alternatif bir telefon yapacağım.

Elon Musk DOGE’yi desteklemeye devam ediyor

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, milyarderin açıklamaları, Musk’ın telefon için Dogecoin ödemelerini kabul etme olasılığını öngören Dogecoin topluluğunun dikkatini çekti. Özellikle, bazı DOGE etkileyicileri, milyarderin DOGE ödemelerini kabul edeceği söylentilerinin geçekleşeceği konusunda oldukça iddialı. Bu arada, Musk’ın tweet atmasından bir saat önce, kripto sosyal istihbarat platformu LunarCrush, meme coin’in bir fiyat sıçraması için olgunlaştığını iddia etti. LunarCrush DOGE fiyatı ile ilgili şunları yazdı:

DOGE, ‘AltRank™ puanı bu haftaki yükselişin başında olduğu gibi aynı düşük (boğa) seviyelerde olduğu için daha yüksek bir itişe için hazır olabilir.

Birçoğu DOGE topluluğunun heyecanını irrasyonel olarak görse de, milyarderin DOGE tarafından satın alınabilecek ürünleri piyasaya sürmeye yabancı olmadığını belirtmek gerekir. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Elon Musk, Eylül ayında piyasaya sürülen Tesla Cyberwhistle’da Dogecoin ödemelerini kabul etti. Musk, Dogecoin’in parasal niteliklerinin güçlü bir savunucusu olmaya devam ediyor. Milyarder, DOGE’yi neredeyse tek başına geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,73 dolara itti. Son zamanlarda, köpek temalı memecoin yaklaşık 1,5 milyar dolarlık giriş kaydetti. Özellikle, son zamanlarda Tesla’nın bir “Tesla Pi telefonu” başlatmayı planladığına dair spekülasyonlar yapıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!