Kıdemli Analistten Altın Yorumları: Bu Seviyelere Dikkat!

Altın ve gümüş fiyatları Çarşamba öğlen saatlerinde daha düşük. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi,  yükselen ABD Hazine getirileri daha sıkı bir ABD doları endeksi ve düşük ham petrol fiyatları, değerli metallere olan alım ilgisini bastırıyor. Bugün yatırımcı risk iştahındaki artış da güvenli liman metalleri için düşüş eğiliminde. Ekim ayı altın vadeli işlemleri en son 14,50 dolar düşüşle 1.765,30 dolar seviyesindeydi. Eylül ayında Comex gümüş vadeli işlemleri en son 0,234 dolar düşüşle ons başına 19,905 dolar seviyesindeydi.

Altın fiyatlarını baskılayan faktörler ve piyasalara genel bakış

Küresel borsalar zayıflamaya devam etti. ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında sağlam bir şekilde yükseldi. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Salı akşamı Tayvan’ı olaysız bir şekilde ziyaret etmesiyle yatırımcı endişesi biraz azaldı. Çin, ziyareti üzerine misilleme sözü verdi ve Tayvan çevresinde büyük çaplı bir askeri tatbikat yapmayı planlıyor. ABD Hazine getirileri bu hafta ABD Federal Rezerv yetkililerinin sorunlu fiyat enflasyonunu bastırmak için ABD faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeyi planladıklarını yineledikleri için bu hafta yükseldi.

10 yıllık ABD Hazine notunun getirisi yüzde 2,75 civarında seyrediyor. Bugün kilit dış piyasalar Nymex ham petrol fiyatlarının sağlam bir şekilde düştüğünü ve varil başına 91.50 dolar civarında işlem gördüğünü görüyor. Çarşamba günü yapılan OPEC plus toplantısında, grubun kolektif üretimini günde sadece 100.000 varil artırdığı görüldü. ABD doları endeksi gün ortasında daha yüksek.

Altın teknik analizi

Teknik olarak, Ekim ayı altın vadeli ayıları genel olarak yakın vadeli teknik avantaja sahiptir. Bununla birlikte, günlük çubuk grafikte yeni başlayan bir fiyat artış eğilimi hala yürürlüktedir. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.800,00 dolardaki sağlam direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.720,00 dolardaki sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 1,779.10 dolarda ve ardından bu haftanın en yüksek seviyesi olan 1,794.80 dolarda görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 1,759.70 dolarda ve ardından 1,750.00 dolar seviyesinde görülüyor.

Gümüş teknik analizi

Eylül ayı gümüş vadeli ayıları genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahiptir. Bununla birlikte, bir piyasa dibinin yerinde olduğunu öne sürmek için bir fiyat düşüş eğilimi reddedildi. Gümüş boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları sağlam teknik direncin üzerinde 21.50 dolardan kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 19.00 dolardaki sağlam desteğin altında kapatmaktır. İlk direnç bu haftanın en yüksek seviyesi olan 20,51 dolarda ve ardından 20,75 dolarda görülüyor. Bir sonraki destek bugünün en düşük seviyesi olan 17,75 dolar ve ardından 19,40 dolar seviyesinde görülüyor.

Bakır teknik analizi

Eylül ayında N.Y. bakır bugün 550 puan düşüşle 346.45 sentten kapandı. Fiyatlar bugün seansın en düşük seviyesine yakın kapandı. Bakır ayılar genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahiptir. Bununla birlikte, günlük çubuk grafikteki altı haftalık dik fiyat düşüş eğilimi reddedildi ve fiyatlar yükselmeye başladı. Bakır boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 385.00 sentteki sağlam teknik direncin üzerine itmek ve kapatmaktır. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları Temmuz ayının en düşük seviyesi olan 313.15 sentteki sağlam teknik desteğin altında kapatmaktır. İlk direnç bu haftanın en yüksek seviyesi olan 359,70 sent, ardından 365,00 kuruşta görüldü. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 344,65 sentten, ardından 335,00 kuruştan görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!