JPMorgan’dan 2022 İçin Bitcoin Tahmini: Yüzde 5!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), tehlikeli sularda gezerken 100 bin dolar hedefi şimdilik rafa kaldırıldı. JPMorgan, BTC’nin 2022’de 100 bin dolara ulaşıp ulaşmayacağına dair bir araştırma yaptı.

JPMorgan müşterileri karamsar bir tablo çiziyor

Dev yatırım bankası JPMorgan, tarafından yapılan ankete katılan müşterilerin yalnızca yüzde 5’i BTC’nin 2022’nin sonunda 100 bin dolara ulaştığını öngörüyor. Ankete katılanların yüzde 40’tan fazlası, BTC’nin sene sonunda 60 bin doların üzerine çıkacağını iddia ediyor. Bitcoin, iki ay önce 69 bin dolar ile yeni ATH’sine ulaşmıştı .Bankanın önde gelen analistlerinden  Nikolaos Panigirtzoglou, “Bitcoin düşüş eğilimine şaşırmadım. Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı Bitcoin pozisyon göstergemiz aşırı satılmış görünüyor.” açıklamasını yaptı. Analist, BTC’nin gerçeğe uygun değerinin, yatırımcıların altına karşı oynaklık oranı hakkındaki değeriendirmesine bağlı olarak 35 bin ila 73 bin dolar arasında olduğunu da sözlerine ekledi. Piyasa değerine göre en büyük dijital varlık, Kasım ayında neredeyse 69 bin dolara ulaştığından bu yana yaklaşık yüzde 40 düştü.
 
Yine de,  birçok analist, yeni yılda 100 bin dolara çıkacağını öngördüklerini söyledi. Bu aslında mümkün görünüyor. Kripto para birimlerinin, kendilerini eleştirenleri defalarca şok etme yeteneği var, ancak piyasa gözlemcileri Federal Rezerv’in yeni para politikası nedeniyle artık 100 bin dolara giden yolculuğun daha zorlu olabileceği konusunda hemfikir. Bitcoin (BTC)’de meydana gelen son düşüş, politika yapıcıların Mart ayında bir dizi faiz artırımına başlayabilecekleri ihtimalinin artmasıyla gerçekleşiyor. Bu,  likiditeyi kaldırmak için atacakları birkaç adımdan sadece biri. Böyle bir ortamda spekülatif yatırımlar popülaritesini kaybeder. Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi sene başından beri yaklaşık yüzde 13 değer kaybederken, Bitcoin ilk günlerinden bu yana yeni yıla en kötü başlangıcını yaptı.

Bitcoin için yeni bir test haftası olabilir

Analistler ve yatırımcılar 100 bin dolar hedefine ulaşmayı beklerken, Bitcoin ayakta kalmaya çalışıyor. FED’in yeni para politikası, bütün planları değiştirdi. ABD kongresi, kripto paraların ve Bitcoin madenciliğinin çevre üzerindeki etkilerini araştıracak bir alt komite oluşturdu. Bu yöndeki gelişmeler, BTC fiyatı için risk oluşturuyor. BTC, haftaya yeşil renkte başlangıç ​​yapsa da, önümüzde bir başka test haftası olabilir. ABD ekonomik takviminde, Aralık ayı enflasyon rakamlarının kripto piyasası üzerinde büyük bir etkisi olacak.
 
 Enflasyonist baskıda daha fazla artış, Mart ayındaki faiz artışını belirleyecek. Bu gelişme, kripto piyasası üzerinde negatif bir etkiye sahip olacak. Para politikası cephesinde, FED Başkanı Powell Salı günü bir FED’in yeni para politikası hakkında bir açıklama yapacak. Bu durum, Bitcoin fiyatını yine sarsabilir.  Regülasyona yönelik haberler de kripto para piyasasını etkileyebilir., Ripple (XRP) ve SEC davasındaki  gelişmelerin izlenmesi gerekecek. Ayrıca Kongre’den gelecek olan haberler de Bitcoin fiyatınında çalkantılar yaratabilir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!