Omicron Yayılıyor: Ünlü Profesörden Kritik Bitcoin ve Enflasyon Yorumu!

Bitcoin (BTC), geçen hafta başladığı toparlanma girişimini sürdüremedi. BTC, an itibariyle 46.962 dolardan işlem görüyor.

Omicron vaka sayısı, 300 milyona yaklaştı! Enflasyon endişesi, büyüyor!

Pennsylvania Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Jeremy Siegel, enflasyon ve Fed’in faiz oranlarını piyasanın beklediğinden çok daha sık artırması konusunda uyarıda bulundu. Ünlü akademisyen, ayrıca Bitcoin’in Y kuşağı için yeni altın olduğunu öne sürüyor. Profesör, ”Yaşlı insanlar 1970’leri hatırlar. Enflasyon zamanı, altın yükseldi. Bu sefer durum böyle değil. Bitcoin, yeni altın.” açıklamasını yaptı. Pazartesi sabahı dolar Asya’da yükseldi, ancak birçok önemli Asya-Pasifik pazarındaki tatiller nedeniyle 2022’ye durgun bir başlangıç ​​yaptı. Omicron varyantının  küresel olarak yayılması, güvenli liman talebini destekleyerek piyasa duyarlılığını etkilemeye devam ediyor. 
 
Johns Hopkins Üniversitesi’nin tahminlerine göre dünya genelinde vaka sayısı 3 Ocak itibarıyla 290 milyonu aştı. ABD doları diğer para birimleri karşısında yüzde 0,29 artarak 95.870’e yükseldi. ABD doları yatırımcılarını yoğun bir hafta bekliyor. Bu haftanın takviminde öne çıkanlar arasında ISM verileri, Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları ve hafta sonundaki tarım dışı maaş bordroları yer alıyor. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın üç Federal Rezerv başkanlığı pozisyonu için atama yapması da piyasayı az da olsa etkileyebilir.

 Analist, Bitcoin için kritik destek seviyesini açıkladı

El Salvador başkanı Bukele, 2022 için Bitcoin fiyat tahmininde bulundu. Başkan, bu yıl iki ülkenin daha Bitcoin’i ulusal para birimi olarak tanıyacağını tahmin ediyor. Bu arada, El Salvador’un Bitcoin Şehri’nin bu yıl inşa edilmesi bekliyor. Başkan Bukele,  BTC’nin 100 bin dolara ulaşacağını tahmin ediyor. El Salvador, Bitcoin ülkenin resmi para birimi haline geldiğinden beri yaklaşık 1.391 BTC satın aldı. Bununla birlikte, Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik bu yükseliş tahminlerinin şu ana kadar BTC/USD üzerinde çok az etkisi oldu.

 

FxEmpire analistlerinden Arslan Butt’a göre, Bitcoin için 46.400 dolar seviyesinde büyük bir destek var. İlk büyük destek 46.100 dolara yakın. Fiyat 46.100 doların altına düşerse, BTC 45.500 dolara kadar düşebilir. Ek kayıplar, 45.000 dolarlık destek çizgisinin altına daha derin bir düşüşle sonuçlanabilir. Bu durumda, fiyat 43.200 dolara düşebilir. Ayrıca, ABD dolarının geniş tabanlı gücü, BTC/USD aşağıda tutan birincil faktörlerden biri olarak kabul edildi. Daha fazla BTC haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın