3 Uzman Forbes’a Konuştu: Ethereum 3 Bin Doların Altına Düşer mi?

Ethereum (ETH), son üç ayın en düşük seviyesine geriledi. ETH, an itibariyle yüzde 7’lik bir düşüşle 3.180 dolardan işlem görüyor.

 Ethereum için bir sonraki kritik destek noktası, 3.075 dolar seviyesinde bulunuyor

Uzmanlar, Forbes’a Ethereum için kritik destek noktalarına ve fiyat hareketine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. IDX Digital Assets CIO’su Ben McMillan, “3,300 ve 3,400 dolar arasında ETH zaten oldukça güçlü bir destek görüyordu” ifadesini kullandı. Fundstrat Global Advisors  analistlerinden Armando Aguilar da “ETH’nin bugün 3.300 doların altına düşmesini ele alarak, 3,300 ve 3,400 dolar, varlık için güçlü destek sağlayan MA200’ün (hareketli ortalama 200) içinde yer alıyordu. Aşağı yönde, temel destek seviyeleri 3.300 dolar ve ardından 3.075 dolar seviyesinde bulunuyor. Önemli direnç seviyelerine gelince, 3,550 ve 3,900 dolar önemli noktalar.” açıklamasını yaptı.

McMillan, FED’in açıkalamarı sonrası sert bir düzeltme yaşayan piyasasın toparlanacağına inanıyor. Uzman, bu durumun geçici olduğuna ve  ETH 2.0 güncellemesi öncesinde Ethereum ekosistemindeki yükseliş hissi göz önüne alındığında, satış baskısının azalmaya başlayacağını bildirdi ve 3.300 ila 3.400 dolar seviyesine işaret etti. Analist, mevcut fiyat seviyelerinde ETH için desteğin gerçekleşememesi durumunda lider altcoin’in “3.000  ila 3.075 dolar aralığına” düşebileceğini vurguladı. Allnodes Inc.’in kurucusu ve CEO’su Konstantin Boyko-Romanovsky da ETH’nin teknik görünümü hakkında yorum yaptı. Uzman, 2022’nin hem ETH hem de Blockchain sistemi için çok önemli bir yıl olacağını vurguladı ve şunları söyledi:
Her şeyin yolunda gittiğini ve Ethereum’un hisse kanıtı (PoS) sistemine başarıyla geçtiğini varsayalım.
Bu durumda, sadece geçişe kadar değil, muhtemelen uzun bir süre sonra da bir ralli öngörebiliriz. Bu geçiş, sistem için sınırsız sayıda fırsatı beraberinde getiriyor.

 

Artan rekabet, 2022’de ETH fiyatını etkileyebilir

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, JPMorgan analistlerinden Nikolaos Panigirtzoglou, Ethereum (ETH)’un merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki hakimiyetini kaybetmeye devam edeceğini öngören ilginç bir rapor yayınladı. Ethereum’un merkeziyetsiz finans pazarındaki payı geçtiğimiz yıl boyunca istikrarlı bir şekilde küçüldü. DefiLlama tarafından sağlanan verilere göre, Ethereum hakimiyeti geçen Ocak ayında yüzde 97’den fazlaydı, ancak DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değerdeki payı, Terra, Binance Smart Chain, Solana ve Avalance gibi rakiplerin hızlı büyümesi nedeniyle yüzde 63’e kadar düştü. Etherum’in bağımsız Blockchain’lere zemin ayırması, özellikle Panigirtzoglou için endişe verici görünüyor. Ethereum ağı, DeFi topluluğunun büyük bir kısmı için ağı erişilemez hale getiren fahiş ücretlerle büyük eleştiri alıyor.

2021, yüzde 396 yükseliş kaydeden Etherum için önemli bir yıl oldu. Ancak JPMorgan, ağ şiddetli rekabet görmeye devam ederken, ETH’nin 2022’de düşüş eğilimine girebileceğini tahmin ediyor. Eter fiyatı, FED para politikası ve Bitcoin hash rate’indeki düşüşün tetiklediği düzeltme nedeniyle son 24 saat içinde yüzde 9,52 düştü. ETH, an itibariyle 3.404 dolardan işlem görüyor.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!