JPMorgan Yöneticisinden Kritik Bitcoin Açıklaması: BTC’ye İlgi Devam Ediyor!

Son zamanlardaki düşüş eğilimine rağmen, Bitcoin (BTC)’e olan ilgi artıyor. Bu iddia, J.P. Morgan Varlık Yönetimi CEO’su Mary Callahan Erdoes tarafından öne sürüldü. Yöneticiye göre, bazı J.P. Morgan müşterileri lider kripto para birimine hala büyük ilgi gösteriyor.

Bankanın Bitcoin tutumunu zaman gösterecek!

Erdoes, Blockchain teknolojisinin Bitcoin (BTC)’den daha işlevsel olduğuna ve yeni teknolojinin J.P. Morgan ve diğer kurumların finansal piyasa ile etkileşim şeklini değiştirdiğine inanıyor. J.P. Morgan, Bitcoin hakkında şüpheci davranıyor; bankanın CEO’su Jamie Dillion, BTC’yi dolandırıcılık olarak nitelendirdi. Bankanın CEO’sunun eleştirel tavrına rağmen, bankacılık devi, kripto para birimlerine  giderek daha fazla ilgi gösteriyor. Banka, Blockchain teknolojisinden yararlanmaya çalışıyor ve kendi JPM Coin’ini çıkardı. Blockchain departmanı “Onyx” tarafından geliştirilen token, büyük bankacılık kurumlarını, takas kapasitesine sahip bir AUMM ve diğer özellikleri içerecek daha büyük bir stratejinin parçası gibi görünüyor.

Yönetici, Bitcoin (BTC)’in bir varlık sınıfı olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda bankacılık kurumu içinde devam eden tartışmanın altını çizdi. Ancak, J.P. Morgan’ın müşterileri şimdiden kendilerine ait bir görüşe sahip görünüyorlar. Erdoes şunları söyledi:

 Müşterilerimizin çoğu bunun bir varlık sınıfı olduğunu ve yatırım yapmak istediklerini söylüyorlar. Bizim işimiz paralarını yatırım yapmak istedikleri yere koymalarına yardımcı olmak.

Erdoes, bankanın BTC’yi bir varlık sınıfı olarak görmediğini açıkladı. Bankanın BTC’nin yüksek fiyat oynaklığı konusunda endişeleri var. Erdoes, banka ve Bitcoin arasındaki ilişkinin boyutunu zaman gösterecek dedi.

Kurumsal ilgi zayıflıyor

Onyx bölümlerine ek olarak, J.P. Morgan ve ABD’deki diğer büyük bankalar, hesaplarında 5 milyon doları aşan müşterilerinin BTC’ye yatırım yapmasına izin verecek. Bu arada, kurumsal müşteriler, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gibi onaylanmış yatırım ürünleri aracılığıyla risk elde etmelidir. Ayrıca Michael Saylor’un MicroStrategy’si, Elon Musk’ın Tesla’sı ve Jack Dorsey’s Square gibi BTC’ye sahip şirketlerin hisselerini hazinelerinin bir parçası olarak satın alabilirler.

Bununla birlikte, son düşüş eğilimi, kripto para piyasasına kurumsal katılımı olumsuz etkiledi. Glassnode tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, GBTC’nin, Kanada’daki onaylanmış Bitcoin ETF’lerinin ve diğer BTC tabanlı yatırım ürünlerinin performansının kurumsal ilgi eksikliği gösterdiğini gösteriyor. GBTC, yaklaşık 3 aydır önemli bir indirimle işlem görüyor. JP Morgan’ın analisti Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre bu, yatırımcıların Altın ETF’ler gibi alternatif ürünlere geçiş yapmasından kaynaklanıyor. Analist şunları ekledi:

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan kurumsal ilgi, Mayıs 2021’de azaldı ve hatta negatife döndü. Şu anda muhtemelen yataya yakın. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey, Mayıs düzeltmesinden önce, Nisan 2021’de kurumsal ilginin yavaşlamaya başlaması.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın