İşte Dünyanın En Kripto Para Dostu 5 Ülkesi!

Kripto para araştırma firması Coincub tarafından yapılan yeni bir araştırma, dijital varlık endüstrisi için dünyanın en uygun pazarlarına ışık tutuyor.

 

Almanya, Singapur’u geçerek en kripto para dostu ülke oldu

Coincub’un son raporu, Almanya’nın artık dünyadaki en kripto para dostu ülke olduğunu ve  Singapur’un yerini aldığını söylüyor. Analitik firması, geçtiğimiz yıl içinde Avrupa’nın en büyük ekonomisinin Singapur’u geçmesine yardımcı olan bir dizi önemli gelişmenin altını çiziyor. Rapora göre, Almanya zaten dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri. Ülke ayrıca ABD dışında en fazla sayıda Bitcoin düğümüne sahip, ancak daha küçük bir nüfus ve GSYİH ile kriptoya daha da büyük bir bağlılık gösteriyor. Son aylarda birkaç olumlu gelişme oldu. Federal Mali Denetleme Kurumu, bu yılın başlarında Coinbase’in Almanya şubesi için bir kripto saklama işletme lisansı verdi. Alman borsa operatörü Deutsche Boerse, kripto borsasında işlem gören 20’den fazla ürünü listeledi. Sparkasse bankası, kripto ticareti için cüzdan teklif etmeyi düşünüyor. Bu, kurumsal kabul için büyük bir adım.
Singapur ikinci sırada yer alırken, ABD ise üçüncü sırada yer alıyor. ABD’yi Avustralya, İsviçre ve Hong Kong izliyor. Coincub, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) daha önce ticaret ve diğer faaliyetler üzerindeki yasaklarla kripto para sektörüne karşı sert bir duruş sergiledikten sonra 22 numarada yer alarak listede dikkat çeken yeni bir ülke haline geldiğini söylüyor. Hindistan 19 numaraya yükseldi, ancak Coincub raporuna göre, ülke beliriz hükümet politikasından muzdarip.

Kripto borsaları, rekor kırdı

Kripto para borsaları, platforma giren ziyaretçi sayısında önemli bir artış kaydediyor. TheBlock tarafından yapılan araştırmaya göre borsalar, toplam müşteri sayısında 360 milyona ulaştı. Bu rakam, Şubat ayındaki 339,4 milyon ziyaretin ardından aylık bazda yüzde 6,1’lik bir artışı temsil ediyor. Rapora göre, rakamlar ayrıca hem spot hem de türev alım satım piyasalarını hesaba katıyor. Binance, yüzde 31.7 ve  ve Coinbase ise yüzde 15,6 ziyaretçi akışıyla en çok ziyaret edilen borsalar oldu. ByBit yüzde 12,1 ile üçüncü sırada yer alırken, FTX borsası yüzde 6,1 ile dördüncü sırada yer alıyor. Geriye kalan yüzde 32.4’ü 13 diğer borsa oluşturuyor. Veriler, söz konusu yatırımcılar tarafından hangi faaliyetlerin gerçekleştirildiğiyle ilgili ayrıntılara girmese de, bu borsaların son zamanlarda karşılaştığı sayısız aksiliğe rağmen, kripto borsalarının kripto para kullanıcıları tarafından daha fazla benimsendiğini ortaya koyuyor.
 
 Kripto para borsaları hacklenmelerden yaptırımlara kadar çok sayıda problemle karşı karşıya kaldı. Geçen yıl, Binance dünyanın birçok yerinde kapatıldı. Öte yandan Coinbase, SEC tarafından açılacak bir dava ihtimalinin olduğunu kaydetti. Bu yıl, devam eden Rusya-Ukrayna krizi borsa faaliyetlerini zorlamaya devam ettiği için borsalar hala düzenli ticaret faaliyetlerini sürdürmekte zorlanıyor. Daha geçen ay Rusya, Binance, Coinbase, Bybit ve diğer dört borsanın Rus kullanıcılarını kısıtlamasını istedi. Talep, Rusya-Ukrayna krizi sırasında Ruslara uygulanan yaptırımların kaçmasını engellemek amacıyla yapıldı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!