Rusya’dan Kritik Bitcoin Açıklaması: Kabul Edilecek Mi?

Son zamanlarda birçok ülke kripto varlıklar ile ilgili farklı çalışmalar yürütürken, Ukrayna’ya saldırısı sonrası AB ve ABD tarafından ekonomik yaptırımla karşı karşıya kalan Rusya Bitcoin ve kripto para madenciliğinin yasallaştırılması için birtakım düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Bu ülkelerden biri olan Rusya’da Başbakan Mihail Mişustin bugün gerçekleşen Devlet Duması’nda kripto paralar ile ilgili konuşma yaptı. İşte detaylar…

Başbakan: “Bitcoin ve kripto para madenciliği konusunu tartışabiliriz”

Rusya, Ukrayna savaşı sonrası sert yaptırımlarla karşı karşıya bir durumda iken, kripto paraları alternatif olarak görüyor. Daha önce de bir toplantı sırasında kritik bir açıklamada bulunan Başbakan Mihail Mişustin, Rusya’nın yaşanabilecek büyük bir krizden sonra ekonomiyi canlandırma planlarında, kripto para birimlerinin öneminden bahsetmişti.

Bugün Rusya’da Başbakan Mihail Mişustin Devlet Duması’nda kripto para birimleri ile alakalı bir konuşma yaptı. Başbakan Mişustin, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kabul edilmesine karşı olduğunu net bir şekilde belirterek kripto para madenciliğinin ise araştırılabileceğini sözlerine ekledi. Rusya Başbakanın konuşmasında, “Kripto varlıkların bir ödeme veya para aracı olarak tanınmasına karşıyız. Ancak başta sabit sermaye olmak üzere yatırımı teşvik etmek için kripto para madencilik konusunu tartışabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Putin’e göre kripto para madenciliğinde Rusya avantaja sahip!

Rusya’da geçtiğimiz Mart ayı, kripto para madenciliğinin yasallaştırılması gerektiğini belirten Rusya Ticaret Odası Başkanı Sergey Katyrin, Maliye Bakanı Anton Siluanov’a bir mektup yazarak Madenciliğin bir şirket statüsüne yükseltilmesini ve “gri bölgeden” çıkarılmasını önermişti. Madencilik alanında daha fazla netliğin sağlanması gerektiğine dikkat çeken Sergey Katyrin, Bir diğer yandan ödeme aracı olarak Bitcoin ve kripto varlıkların yasal statüsünün de belirlenmesinin önemli olduğunu vurgulamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kripto varlıkları ve kripto madenciliğini yasaklamak isteyen Merkez Bankası ile bir düzenleme getirmek isteyen Maliye Bakanlığı’nın ortak bir paydada buluşmasını isteyerek, kripto para madenciliği konusunda Rusya’nın avantajlı bir konumda olduğunu söylemişti. Daha fazla kripto haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!