İşte Dünyanın En Kripto Para Dostu 10 Ülkesi: Türkiye Listede Var mı?

Kripto para birimleri konusunda net bir düzenleyici çerçeveye sahip olmamasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri, Google aramaları, kripto para ATM sayısı ve mevzuat gibi çeşitli temel ölçütler baz alındığında, dünyanın “en kripto para dostu ” ülkesi olarak listenin zirvesinde yer alıyor.

ABD kripto paralar konusunda lider konumda

Araştırma firması Crypto Head tarafından hazırlanan 2021 Kripto Para Benimseme Endeksi, Amerika Birleşik Devletleri’ne 10 üzerinden 7.13 ile en yüksek puanı verdi. Perşembe günü açıklanan sonuçlara göre, ABD’de 17 bin adet “Kripto ATM’si bulunuyor ve bu rakam ile açık ara başı çekiyor. Bir sonraki en yakın ülke yaklaşık 16.000 daha az ATM’ye sahip”  Araştırma sonuçlarına göre, ABD yasaları kripto para sahipliğine ve bankalarda kullanımına izin veriyor ve geçtiğimiz yıl kripto para aramalarında yüzde 140 artış oldu.”

Kıbrıs, özellikle geçen yıl Google aramalarındaki keskin artış nedeniyle, dünyanın dijital paralara en hazır ikinci ülkesi olarak seçildi. İlk beşi tamamlayan diğer ülkeler ise Singapur, Hong Kong ve Birleşik Krallık.

Regülasyon konusunda hala belirsizlik var

Amerika Birleşik Devletleri, geçen yıl, Trump yönetiminin kişisel velayet cüzdanları konusunda daha sert mevzuat için baskı yaptığında, düzenleyici cephede zorluklar çıkarmaya başlamıştı. Başkan Joe Biden yönetiminde, Beyaz Saray, kripto para dostu bir milletvekili olan Gary Gensler’in SEC başkanı pozisyonuna atanmasıyla dijital varlıklar konusunda daha olumlu bir duruş almış gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri, bazı Wall Street elitleri de dahil olmak üzere sürekli yeni kurumların kripto paraları benimsesine şahit olsa da, gelecekteki düzenleyici çerçeve belirsizliğini koruyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Uygulama Ağı’nın, ülkedeki gelecekteki dijital para düzenlemelerini şekillendirmede daha büyük bir rol oynaması bekleniyor. Kongre Üyesi Maxine Waters, Kongre’nin kripto para birimi ve fintech politikasına odaklanacak yeni bir çalışma komitesi kurduğunu duyurdu. Blockchain ve Fintech Görev Gücü olarak adlandırılan komite, Meclis Finansal Hizmetler Komitesinin 12 üyesinden oluşacak.Waters, yeni çalışma grubunun hedeflerini “dijital para düzenlemesi, Blockchain, dağıtılmış defter teknolojisi kullanımı ve ABD Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) olası gelişimi gibi konularda mevzuat ve politika çözümleri üzerinde birlikte çalışmak” olarak tanımladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!