Bilgisayar Devi Intel’den İlginç Kripto Para Hamlesi!

Bilgisayar çipi üreticisi Intel, yakın zamanda Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere kripto para birimleri için halka açık bir borsa olan Coinbase Global’in hisselerini satın almış gibi görünüyor. İşte haberin detayları…

Intel’in kripto para borsasına yaptığı yatırım yaklaşık 800 bin dolar değerinde

ABD’li çok uluslu şirket Intel Corp., Amerika’nın en büyük borsalarından biri olan Coinbase’in hisselerini satın aldığını açıkladı. Merkezi Santa Clara, California’da bulunan teknoloji şirketi, şu anda 3.000’den biraz fazla Coinbase hissesine sahip. 1968’de kurulan Intel Corporation, geçen yıl itibariyle 80 milyar dolara yaklaşan geliri ile en büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Son raporlara göre, teknoloji devi şirket, sektördeki en önemli firmalardan birinin hisselerini satın alarak kripto para birimi alanına yatırım yaptı. Daha spesifik olarak, Intel, haziran sonunda elinde tuttuğu 3.014 Coinbase hissesini satın aldığını açıklamıştı.

ABD’li en büyük kripto para borsası Nisan ortasında NASDAQ’da halka açıldı. O zaman, Coinbase hisseleri 400 dolar civarında işlem görüyordü ve toplam değeri 100 milyar doları aşıyordu. Piyasadaki müteakip kargaşa, cuma günü 261 dolardan kapanan Coinbase için bir fiyat düşüşüne neden oldu. Sonuç olarak, bu, Intel’in toplam tahsisinin şu an itibariyle yaklaşık 800 bin dolar değerinde olduğu anlamına geliyor. Coinbase, Nisan ayından bu yana halka açık bir şirket olmasına rağmen, rapor, Intel’in doğrudan listelemeden önce bile borsaya yatırım yapmış olabileceğini öne sürüyor. Öte yandan ticaret platformunda fon tahsis eden diğer şirketler arasında Cathie Wood’un yatırım yönetimi firması ARK Invest de yer alıyor.

Intel, yatırımla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi

Intel, hisseler halka açık olarak işlem görmeden önce kripto para borsası Coinbase’e yatırım yapmış olabilir. Çünkü yasal başvurular, yalnızca halka açılan şirketlerin yüzde 5 veya daha fazla hisseye sahip yatırımcıları ifşa etmesini gerektiriyor. Coinbase holding’i ise nispeten küçük. Yani yakın zamanda 264.60 dolarlık bir işlem fiyatına göre yaklaşık 800 bin dolar. Ancak Intel, halka açık yatırımlarda 100 milyon dolardan fazlaya sahip olduğu için hisseyi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açıklamak zorunda kaldı.

Intel’in 30 Haziran itibariyle en büyük yatırımları 5,7 milyon McAfee (MCFE) hissesi ve 139.780 MaxLinear (MXL) hissesiydi. Bunların yanı sıra, teknoloji devi mayıs ayında Intel’in ödeme işleme firması Shift4 Payments’a (FOUR) yatırım yaptı. Kripto para birimlerinin yatırım olarak ele alınması milletvekilleri arasında bir sorun olmaya devam ediyor. Ancak bu ayın başlarında Coinbase, işlem hacmi ve işlem geliri artmaya devam ederken güçlü bir ikinci çeyrek bildirdi. Son işlem fiyatında, Coinbase hissesi, işlem görmeye başladığında 250 dolar olan referans fiyatından yüzde 5.8 yükseldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!