ABD Cadı Kazanı: 3 Kurum Kripto Paralarda ‘Regülatör’ Olmak İçin Yarışta!

ABD’deki altyapı vergi yasası kabul edilirken, şu anda en büyük sorun, kripto para sektörünün hangi kurum trafından regüle edileceği. Biden yönetimi içindeki lobi çalışmaları devam ederken, üç kurumun, kripto para birimlerini düzenlemede liderliği kimin üstleneceği konusunda birbiriyle sıkı bir yarış içinde olduğu öğrenildi. Bu kurumların SEC, Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği  (CFPB) olduğu belirtildi.

Senatör Warren SEC’i destekliyor

Menkul kıymetler avukatları tarafından kripto para sektörü düzenlemek için en yasal yetkiye sahip olarak kabul edilen Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonundaki görevliler, kripto para karşıtı senatör Elizabeth Warren’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in kripto para birimlerinin en yetkili düzenleyicisi olma çabalarına sessizce yardım ettiğini söylüyor.

 

Fox News’e konuşan yetkililer, Warren’ın SEC’e kripto piyasasını düzenleme konusunda gelişmiş yetkiler verecek yeni mevzuatın geliştirilmesini desteklediğini söyledi. Senato Bankacılık Komitesi’nin kıdemli bir üyesi olan Warren ve Obama yönetimindeki eski bir Wall Street yöneticisi, akademisyen ve menkul kıymetler düzenleyicisi olan Gensler, uzun zamandır aynı yaklaşımları paylaşan yetkililer olarak bu gizli çatışmada ön plana çıkıyor. Bu görev için aday olan başka bir kurum olan Tüketici Haklarını Koruma Derneği de aldığı binlerce şikayet yüzünden düzenleyici rolü üstlenmek için çaba sarfettiği bildirildi.

Biden kripto para regülasyonu için Rostin Behnam’ı düşünüyor

Bloomberg tarafından 14 Ağustos’ta yayınlanan bir rapora göre, Rostin Behnam, Biden tarafından Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanlığı görevine getirilecek. Düzenleyi kurum, Ocak ayında Heath Tarbert’in ayrılmasından bu yana pasif bir dönem geçiriyor. Behnam, Ocak ayında CFTC’nin başkan vekili olarak atandı, ancak Senato tarafından onaylanmak şöyle dursun, henüz aday dahi gösterilmedi. Bloomberg raporunda belirtilen isimsiz bir kaynağa göre, adaylığının önümüzdeki haftalarda resmen açıklanması bekleniyor. KriptoArena tarafından bildirildiği üzere, önde gelen kripto para türev borsalarından biri olan BitMEX, kısa süre önce CFTC ve FinCEN tarafından getirilen suçlamalar nedeniyle için 100 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

 

Mart ayında, CFTC ayrıca ABD’nin en büyük kripto borsası olan Coinbase‘i yanlış raporlama nedeniyle 6,5 milyon dolar para cezasına çarptırdı, ancak davanın soruşturması Behnam’ın görev süresinden önceydi. Mart ayında Behnam, güçlü perakende yatırımcı ilgisi görmeye devam ederken federal hükümetin kripto para piyasasını düzenlemede bir rolü olması gerektiğini belirtti. Bu arada, CFTC ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında kripto para birimi düzenlemesi konusunda büyüyen bir çim savaşı hakkında raporlar var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!