Coinbase: Ethereum İşlem Hacmi İlk Kez Bitcoin’i Geride Bıraktı!

10 Ağustos Salı günü, kripto para borsası Coinbase, ikinci çeyrek kazanç raporunu yayınladı. NASDAQ listesinde yer alan şirket, beklenen 1,78 milyar dolara karşı 2,23 milyar dolarlık şaşırtıcı bir gelir bildirdi. Üç aylık dönemde şirket, 1,61 milyar dolar net gelir bildirdi. İkinci çeyrek, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’un tüm zamanların en yüksek seviyelerinden yüzde 50 oranında değer kaybetmesiyle kripto para piyasası için oldukça volatil geçti.

Bitcoin işlem hacmi büyük düşüş yaşadı

Bununla birlikte, önemli bir dönüm noktası, Ethereum işlem hacimlerinin tarihte ilk kez Bitcoin’inkini aşması oldu. Genel işlem hacimleri, önceki çeyreğe kıyasla yüzde 38 artarak 462 milyar dolara ulaştı. Coinbase raporunda şunlar belirtiliyor:

2. çeyrekte, toplam İşlem hacmimiz Bitcoin’den, Ethereum ve diğer kripto para varlıklarına doğru çeşitlenmeye devam etti. Bitcoin 1. çeyrekte, toplam işlem hacmimizin yüzde 39’unu oluştururken, 2.çeyrekte ise bu oran yüzde 24’e düştü. Bu düşüşün nedeni olarak birkaç faktörü belirtebiliriz.

Bu, Ethereum (ETH) için perakende ve kurumsal yatırımcılar arasındaki artan talebin ortasında geliyor. ayrıca, DeFi ve NFT ekosistemlerinin hızlı büyümesi Ethereum’un lehine hareket etti. Coinbase’in kendi ETH 2.0 stake ürünü de talepte büyük bir artış gördü.

Ethereum çok daha fazla kazandırdı

Ethereum, 2020 piyasa çöküşünden bu yana zaten Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Bu yıl için bile, BTC’nin yılın başından bugüne kazanımları yüzde 50’deyken, ethereum 6 kat fiyatla yani yüzde 500 gibi şaşırtıcı bir getiriyle işlem görüyor. Yani ETH, BTC’yi 10:1’lik bir farkla çoktan geride bıraktı.

 

Birçok piyasa analisti, Ethereum’un bu yılın sonuna kadar 8 bin ila 10 bin dolar arasında olacağını şimdiden tahmin ediyor. Londra hardfork ve EIP-1559 uygulamalarının yakın zamandaki lansmanı, artan taleple birlikte ETH arz kıtlığına katkıda bulundu. Ethereum 2.0’ın tam teşekküllü lansmanına yaklaştıkça, ETH talebi daha da artmaya devam edecek. An itibariyle, ETH 369 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 3171 dolardan işlem görüyor. Halen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4400 dolar’dan yüzde 30 gerisinde olmasına rağmen lider altcoin BTC‘yi geride bırakacağa benziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!