The Telegraph: İngiltere Posta Ofisi Bitcoin ve Ethereum Ticareti Sunacak!

Kripto para sektörü sert bir düzeltme geçirmesine rağmen, küresel çapta benimsemeye yönelik iyi haberler de gelmeye devam ediyor. İngiliz basınında yer alan bir haberde resmi posta ofisinin bir uygulaması üzerinden kripto para ticareti sunacağı belirtildi. Uygulama, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’u kapsıyor.

Kurumun Bitcoin ve Ethereum hamlesi şaşkınlık yarattı

İngiltere’nin saygın gazeteleri arasında yer alan The Telegraph’ın bildirdiğine göre, Birleşik Krallık sakinleri, Posta Ofisi’nin 10 milyondan fazla kullanıcısı bulunan EasyID uygulaması aracılığıyla kripto para satın alabilecek. Ülkedeki düzenleyici kurumların kripto para karşıtlığı göz önünde bulundurulduğunda, bu hamle camiada sevinç ve şaşkınlık yarattı. Habre göre, önümüzdeki haftadan itibaren EasyID uygulamasının, Swarm Markets’e erişim sunacağı belirtildi. Swarm Markets kripto para birimleri de dahil olmak üzere, alıcıları ve satıcılılar buluşturan bir değişim platformu. Kullanıcılar Bitcoin ve Ethereum ticareti yapabilecekler.

 

Uygulamaya dair detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Kullanıcılar kimliklerini doğrulayarak Swarm’ın web sitesine girerek Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar için kupon satın alabilecek. Postane kuponlardan komisyon almayacak, habere göre EasyID kullanım ücretleri de Swarm Markets tarafından karışlanacak. Bazı uzmanlar kripto para birimlerindeki volatilite nedeniyle Postane’nin böyle bir adım atmasına şaşırdıklarını ifade ettiler.

Ülkede kripto para karşıtlığı hakim sürüyor

İngilteredeki en büyük kurumlardan biri  olan posta ofisi, yaygın olarak kullanılan ve dev bütçeye sahip bir kurum. Yetkili bir finansal planlamacı olan Warren Shute, Telegraph’a şunları söyledi: “

İnsanlar Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini satın aldığında, net bir şekilde risk uyarısı yapılmalıdır: Yatırımcılara, volatilite nedeniyle paralarını kaydeceklri bildirilmeli. Aslında bu yatırım platformu aracılığıyla çevrimiçi kripto satın almak bir şeydir, ancak bunu Postane ile ilişkilendirmezsiniz.

Ülkedeki Finansal Otorite (FCA), son birkaç ayda kripto para sektöründe çok aktif hale geldi, kripto para şirketlerine kuruma kaydolmalarını emretti. Kurum, yatırımlarının yanıltıcı pazarlama reklamlarını engellemek için operasyonlara başladı. Daha önce, Coinfloor ve Luno gibi kripto para şirketlerinin reklamlarını kaldırmaları emredildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!