Eski Federal Savcıdan Kripto Para Uyarısı: SEC Elinden Geleni Ardına Koymayacak

Kripto para piyasası, dün Coinbase CEO’sunun açıklamaları ile sarsıldı. Bazı uzmanlar, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Nasdaq listesinde yer alan dev kripto borsası olan Coinbase’e dava açma tehdidini, piyasada yaşanan çöküşün nedenlerinden biri olarak değerlendirdi. Eski bir federal savcı ise çarpıcı açıklamaları ile gündeme oturdu. SEC’i eleştiren savcı, kurumun “kripto para sektörünü kontrol etmek için, elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

”SEC her seyi göze alacak”

Birleşik Devletler Connecticut Bölgesi Savcılığı eski federal savcısı James K. Filan, SEC’in Coinbase’in Lend ürünü hakkındaki uyarısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Filan paylaştığı bir tweet’te şunları yazdı:

SEC, tüm kripto para sektörünü kontrol etmek için her şeyi göze alacak. Bu sadece Ripple ile ilgili değil. Coinbase, SEC’i “şirketin bir kredi programı başlatmasını engellemek için kapalı kapılar ardında yıldırma taktikleri” kullanmakla suçluyor.

Menkul kıymet davaları ve devlet soruşturmaları uzmanı olan Filan, Amerikan Barolar Birliği üyesi. Ayrıca Ripple topluluğunda tanınmış bir isimlerinden biri. Çarşamba günü Coinbase, SEC’in firmayı başlatacağı kredi hizmetleri konusunda  dava açmakla tehdit ettiğini açıkladı. SEC, Kripto para borsasına ”Lend” programını bir menkul kıymet olarak gördüğünü bildirse de, bu karara neden veya nasıl vardığını açıklamadı. Borsa şu açıklamayı yaptı:

SEC bize Lend’in bir menkul kıymet içerdiğini düşündüklerini söyledi, ancak bu sonuca neden veya nasıl ulaştıklarını söylemedi.

Kripto para topluluğundan Ripple ve Coinbase yorumu

SEC’in Coinbase’e yönelik uyarısına yanıt olarak, kripto para topluluğu, SEC’in Ripple Labs ve yöneticilerine XRP satışı ve Coinbase tehdidi konusundaki eylemi arasındaki paralelliklere dikkat çekti. Ripple Labs ve yönetimi, hala SEC tarafından kendilerine karşı açılan bir dava ile mücadele ediyor.
SEC, Ripple Labs’a dava açtıktan sonra Coinbase, XRP’yi platformundan delist etti. XRP savunucuları şimdi Coinbase’i SEC’e karşı mücadelelerine katılmaya ve XRP’yi yeniden listelemeye çağırıyor. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Çarşamba günü şöyle bir tweet attı:

SEC’in kripto para sektörüne karşı savaşı devam ediyor. Aralık 2020’de, SEC ile yaklaşık 3 yıldır XRP hakkında tartıştığımızı söylemiştim, ‘..ve henüz netlikle karşılanmadık.’ Kulağa tanıdık geliyor mu!?

 

SEC’in XRP’ye karşı eyleminin bunlarla sınırlı olmadığı, tüm kripto sektörüne yönelik bir saldırı olduğu uzun zamandır iddia ediliyordu. Özellikle son dönemde, DeFi sektörüne karşı yürütülen faalityetler kurumun kripto para karşıtlığını ortaya koyuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!