Bitcoin ABD’de Yasal Para Birimi Olarak Kabul Edilir mi? İşte Çarpıcı Anket!

ABD‘de Demokratlar, Bitcoin (BTC)’in ülkede yasal para birimi olarak ilan edilmesini Cumhuriyetçilerden daha çok destekliyor. 55 yaş üzerindeki ABD’liler bunun korkunç bir fikir olduğunu düşünüyor. YouGov anketine göre, ABD’lilerin yüzde 27’si Bitcoin’in ülkede ulusal para birimi olarak kabul edilmesini destekliyor.

Demokratlar ve Z kuşağı Bitcoin yasasını daha fazla destekliyor

Araştırma ve veri analizi firması YouGov tarafından yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 11’i Bitcoin’in ABD’de  yasal ödeme aracı olarak kullanılması fikrini “güçlü bir şekilde destekliyor”. Ankete katılanların yüzde16’sı ise BTC’yi bir şekilde destekleyeceklerini belirtti. 4.912 kişinin katıldığı anket, Demokratların Bitcoin yasasını daha fazla desteklediğini gösterdi. Demokratların yaklaşık yüzde 29’u, Cumhuriyetçilerin ise  yüzde 26’sı BTC’nin yasal para birimi olarak tanınmasını desteklediklerini belirtti.

 

Tahmin edebileceği gibi, genç nesiller arasında Bitcion için daha fazla destek var. 25-34 yaşları arasındaki katılımcıların yüzde 44’ü böylesi bir kararı destekleyeceklerini ifade etti. 55 yaş üzerindeki katılımcıların yüzde 43’ü bu fikre şiddetle karşı çıkarken, sadece yüzde 11’i destekledi.

Yıllık geliri daha fazla olanlar yasayı destekliyor

Anketten elde edilen bulgular, ekonomik gelirin bireylerin kripto para ve Bitcoin ile ilgili tutumları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Yılda 80 bin dolardan fazla kazanan katılımcıların, yılda 40 bin dolardan az kazanan katılımcılara göre  Bitcoin’i yasal para birimi olarak destekleme ihtimalinin iki katı olduğu görülüyor. Yılda 40 bin  dolardan az kazanan katılımcılar aynı zamanda bu fikre en şiddetle karşı çıkan grup olarak karşımıza çıkıyor.

 

Anket, El Salvador’un 7 Eylül’de yürürlüğe giren tartışmalı Bitcoin Yasası’ndan sonra yapıldı.Başkan Nayib Bukele tarafından önerilen yasa, uluslararası toplumun tepkisine yol açtı. Ayrıca yapılan bir ankette, El  Salvadorluların yüzde 70’inin yasaya karşı olduğunu ortaya çıkardı. Buna rağmen, yasa  Haziran ayında El Salvdor parlamentosu tarafından kabul edildi ve bu hafta yürürleğe konuldu. El Salvador bu tarihi günü Bitcoin Günü olarak ilan ederken, McDonalds ve Starbucks’tan BTC ile alış veriş yapılabilmesi kripto para camiasında büyük sevinç yarattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!