İngiliz Yetkili: Bitcoin (BTC) ile Ev Satmak Sakıncalı Olabilir!

İngiltere’nin önde gelen suç önleyicilerinden biri, bariz bir sorunun cevabını düşünüyor: Bitcoin için kim ev satın alıyor? İngiltere’nin en büyük suç dairesinin bir müdürü, Bitcoin için çılgınca pahalı şeyler satmanın kara para aklayan suçluları çekebileceğinden endişe ediyor.

Bitcoin için satış yapmak kara para aklayan suçluları çekebilir

Ulusal Suç Ajansı direktörü Nigel Leary, The Times of London‘da bugün yayınlanan bir röportajda konuya ilişkin olarak şöyle konuştu:

Kripto varlıklarla satın alınan her şey hakkında biraz şüpheci olurum. Neden bu şekilde yapıldığını ve bu anonim gerekliliğin ne olduğunu ve neden bir kripto işleminde yapılması gerektiğini görmek istiyorum.

Tabii ki, Bitcoin (BTC)’deki pahalı varlıkları fiyatlandırmak, sadece kara para aklayanları değil, kripto zenginlerini de çekebilir. Fransız DJ David Guetta’nın Miami sahilindeki dairesini 38 Bitcoin’e satma kararı, kara para aklamak yerine, geçen haftaki Bitcoin konferansından sonra etrafta dolaşan Bitcoin maksimalistlerinin yedeklerini toplama girişimi olabilir. Aynı şey, Nisan ayında ETH ve BTC tekliflerini kabul ettiği bildirilen One Hyde Park’taki 241 milyon dolarlık mülkün satıcısı için de geçerli olabilir.

Cüzdan sahiplerini Blockchain araştırmacıları bulabilir

Bitcoin işlemleri kesinlikle anonim değil, takma addır; halka açık defterlerdeki cüzdanlar arasındaki para akışını takip edebilirsiniz, ancak cüzdan sahiplerini belirleme şansına sahip olmak için profesyonel Blockchain araştırmacılarını kullanmalısınız. Bir Mayıs raporunda NCA, Bitcoin boğa koşusunun kara para aklayan suçlular için hayatı kolaylaştırdığını söyledi. NCA bu konuda şu ifadelere yer verdi:

Birleşik Krallık karantinası sırasında, ciddi organize suç suçlarını sağlamak için Bitcoin ve karanlık ağ gibi kripto varlıklarının rutin kullanımı arttı.

Nigel Leary ayrıca The Times’a şunları söyledi:

Her şey uzaktan yapıldığında dolandırmak daha kolay. Bankaya pasaportumla gelmem gerekmiyor ki, eğer bunu hileli bir şekilde yapmaya çalışacaksam, kendime sahte kimlik bulabileceğim çevrimiçi ortamda yapmaktan biraz daha fazla hazırlık gerektirecektir. Belgeler, sahte banka hesap özetleri vb.

Bu yılki NFT patlaması, suçluların para aklamak için Bitcoin ve diğer kripto para sanatına yöneldiğine dair endişelere yol açtı. Lasell Üniversitesi’nin Sanat ve Tasarım Fakültesi üyesi Cat Graffam, NFT’ler ile ilgili olarak düşüncelerini şu şekilde belirtti:

Merkezi olmayan bir para birimine bağlı olduğu için kirli fonları hareket ettirmeyi daha da kolaylaştırabilir ve suçlular bu sanatı kara para aklamak için kullanabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!