Üst Düzey Yönetici: Hollanda Bitcoin (BTC)’e Dair Her Şeyi Yasaklamalı!

Hollanda Merkezi Planlama Bürosu (CPB) direktörü Pieter Hasekamp, ​​kripto paraların çöküşünün gelecekte kaçınılmaz olduğuna inanıyor. Yönetci ayrıca, Hollanda hükümetinin Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerine derhal bir yasak getirmesi gerektiğini söylüyor.

“Bitcoin ticareti, madenciliği ve bulundurmak tamamen yasaklanmalı”

Pieter Hasekamp’ın kripto paraları hedef alan  yazısı ülkenin önde gelen gazetelerinden Financieele Dagblad’da yayınlandı. Hasekamp, yatırımcılar ve hükümetler söz konusu olduğunda ortada güven ortamının oluşturulması gerektiğini ve bu nedenle yatırımcıları korumak için Hollanda hükümetinin Bitcoin ve  kripto para ticaretine, üretimine ve hatta sahip olmaya son vermesi gerektiğini yazdı.

Hasekamp, ​​kripto para yasağının kesinlikle Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerinde bir düşüşe yol açacağını ve “kriptonun paraların sonunun habercisi” olabileceğini düşünüyor. Yönetici ayrıca kripto para birimlerini resmi finans kurumları tarafından çıkartılmadığı ve dünya çapında hükümetler ve finans otoriteleri üzerinde çok az kontrole sahip olduğu ya da hiç kontrole sahip olmadığı için eleştirdi. Hasekamp şunları ekledi:

Sonuçta, ürünün kendisinin hiçbir içsel değeri yoktur ve çekiciliğini yalnızca başkaları tarafından kabul edilmesinden alır.’

Pieter Hasekamp, ​​2020 baharının başından bu yana hükümet için çok önemli bir danışman olan Merkezi Planlama Bürosu’nun (CPB) direktörü. 2018’de Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, Bitcoin yasağının uygulanmasını reddetmişti.

Çin baskılarını giderek artırıyor

Çin, ICO’ları yasakladığı ve kripto para borsalarının çoğunu yasakladığı Eylül 2017’den başlayarak kripto para birimlerini yasaklamada daha ciddi bir tavır ald. Bitcoin hash oranının en büyük kısmı Çin’den geliyor, ancak son zamanlarda ülke hükümeti tüm yüksek enerji tüketen projeleri yasaklayarak karbon emisyonunu azaltma hedefini öne sürerek madencileri sıkıştırıyor.

Şimdiye kadar, üç eyalet Bitcoin madencilerini yasakladı: İç Moğolistan (Çin’in özerk bölgesi), Qinghai, Xinjiang. Daha önce bildirildiği üzere, Baidu gibi Çinli İnternet arama motorları ve sosyal medya devi Weibo   dünya çapında ve Çin’de faaliyet gösteren üç büyük kripto borsası – Binance, Huobi ve OKEx – için arama sonuçlarını yasakladı.

Comments (2)
Add Comment